L’Ajuntament de Montornès treballa per oferir oportunitats educatives al llarg de la vida, millorar l’èxit educatiu i fomentar la cohesió social del municipi. El departament d’Educació, juntament amb altres departaments municipals, desenvolupa polítiques educatives en aquest sentit a través d’equipaments, serveis i projectes.
Les matriculacions per a l’alumnat nou es podran formalitzar del del 4 al 9 de setembre, de 10 a 14 h.
El CFA Marinada ofereix nivells de llengua catalana (A1 – A2), castellana (A1 – A2 – B1 semipresencial), i anglesa (A1 – A2). També, el curs d'informàtica semipresencial COMPETIC 2 (Acreditació ACTIC Nivell Mitjà) i s'hi incorpora el COMPETIC 3 (Acreditació ACTIC Nivell Avançat).
L’oferta inclou cursos de preparació a les Proves d'Accés a Cicles Formatius d'FP de Grau Mitjà i Superior, així com un curs d’Alfabetització FI (Formació Instrumental) de Nivell 2.
Per a més informació podeu contactar amb el Centre de Formació d'Adults Marinada, amb seu a l'Institut Vinyes Velles (tel. 93 568 20 05 i 634 798 536; correu electrònic: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)).
Les AMPA de les escoles d’infantil i primària amb el suport de l’Ajuntament i en el marc del Pla educatiu d’entorn han treballat en l’elaboració d’una oferta d’activitats extraescolars conjunta per al curs 2024-25.
N'hi ha més d’un centenar que toquen diversos àmbits com l’esport, la ciència i la tecnologia, els idiomes, el reforç educatiu, les arts o el lleure.
Totes les activitats són obertes a qualsevol infant del municipi amb independència de l’escola on estudiï. D’aquesta manera s’amplien les opcions per als infants i s’afavoreix la interrelació entre l’alumnat dels centres.
Les inscripcions i les trobades informatives es van posar en marxa el 7 de juny de forma coordinada entre tots els centres.
Podeu consultar-les en el document adjunt:
Més Informació a: Estudiar a Catalunya - queestudiar.gencat.cat
L’Ajuntament desenvolupa el Pla Educatiu d’Entorn des del curs 2016-17 a partir d’un conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.
L’objectiu del projecte és donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. D’aquesta manera, es pretén treballar per la convivència i la cohesió social, així com afavorir l’èxit educatiu de l’alumnat en totes les dimensions: personal, acadèmica, social i laboral.
El Pla també contempla la promoció de l’educació intercultural i dels estils de vida saludable.
L’Espai de Debat Educatiu és un programa d’acompanyament a l’escolaritat i es planteja com un fòrum de reflexió i intercanvi sobre educació. Ofereix als professionals de l’educació i a les famílies la possibilitat de reflexionar i debatre aspectes importants de l’educació amb l’objectiu de consensuar criteris i millorar la coherència educativa al municipi.