CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Aprovades les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn per al curs 2020-2021

Aprovades les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn per al curs 2020-2021

26/10/2020

La comissió representativa institucional del projecte s’ha reunit en els darrers dies per aprovar la memòria del Pla del curs passat i donar llum verda a l’actual. El pressupost previst per a les actuacions programades fins a l’estiu de l’any que ve se situa a l'entorn dels 210.000 euros.

El Pla Educatiu d’Entorn a Montornès es manté com a una eina global per donar resposta a totes les necessitats educatives que sorgeixen al municipi, en qualsevol àmbit.

En els darrers dies, la comissió representativa institucional del projecte s’ha trobat a l’Ajuntament per aprovar la memòria del document 2019-20 i tirar endavant el Pla 2020-21.

Segons les previsions, el nou programa tindrà una dotació pressupostària aproximada de 210.000 euros. El projecte donarà continuïtat a les accions del curs passat i incorporarà novetats com la contractació d’una consultora externa que realitzarà un projecte d’orientació acadèmica o l’elaboració d’un catàleg municipal d’activitats extraescolars.

Quant al balanç del Pla 2019-20, se n’han destinat prop de 173.000 euros a diverses propostes educatives. Entre elles hi ha hagut els tallers d’estudi assistit promoguts pels Serveis Socials i l’entitat REIR; les comissions específiques dedicades a temes com l’orientació dels joves, la coeducació o la diversitat funcional; o una jornada formativa sobre la gestió i la resolució de conflictes amb monitors i monitores de menjador de les cinc escoles de primària.

A més, durant el confinament l’Ajuntament ha cedit dispositius electrònics, connexions wifi i material escolar a l’alumnat i a les famílies. També els ha donat assistència des d'espais com el Fem els Deures o l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre. Aquestes accions de suport estan valorades en gairebé 25.000 euros.

L’educació, un eix transversal

L’Ajuntament desenvolupa el Pla Educatiu d’Entorn des del curs 2016-17 a partir d’un conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

L’objectiu del projecte és donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. D’aquesta manera, es pretén treballar per la convivència i la cohesió social, així com afavorir l’èxit educatiu de l’alumnat en totes les dimensions: personal, acadèmica, social i laboral.

El Pla també contempla la promoció de l’educació intercultural i dels estils de vida saludable.

Per una societat respectuosa i diversa - A partir de les trobades de l'Espai de Debat Educatiu del curs 2018-19 i de les trobades de la comissió educativa de primària i secundària, dedicades a l'empatia i a la diversitat, diversos agents educatius del municipi han escrit missatges reivindicatius sobre el tema en forma de cartells. Els pòsters han estat exhibits a equipaments com la Zona Esportiva Municipal Les Vernedes, l'Escola Palau d'Ametlla o el menjador social del Casal de la Gent Gran Nord. Podeu veure'n una mostra a la galeria d'imatges de l'apartat de l'Espai de Debat Educatiu, a l'àmbit d'Educació del web municipal. 

Arxivat a: Educació
Una de les classes de l'Escola Mogent

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona