CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La comunitat educativa es retroba amb el nou curs escolar

La comunitat educativa es retroba amb el nou curs escolar

29/09/2023

Al voltant de 130 professionals de l’educació i membres de les AMPA dels centres de Montornès han assistit a la sessió de benvinguda celebrada aquest dijous al Teatre Margarida Xirgu. La trobada ha inclòs una xerrada sobre la creativitat i el pensament crític a càrrec de la doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona Angélica Sátiro.

Ja iniciat el curs escolar 2023-24, mestres, educadors/es, tècnics/ques i professionals de l’educació s’han trobat aquest dijous a la tarda a la sessió de benvinguda celebrada al Teatre Margarida Xirgu. La reunió ha atret al voltant de 130 persones.

L’objectiu d’aquesta sessió anual és reconèixer la tasca educativa dels diferents agents, facilitar el contacte i la relació entre diferents sectors i acostar el professorat al municipi. Alhora, es pretén difondre el Pla Educatiu d’Entorn i els recursos i serveis existents, així com donar la benvinguda al nou professorat.

Enguany, la reunió ha tingut com a tema central el foment de l’esperit crític i la capacitat creativa tant dels infants i joves com de les persones adultes. Per això, la doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona Angélica Sátiro ha ofert una xerrada sobre el tema. La consultora ha posat sobre la taula qüestions com la urgència de desenvolupar la creativitat dels infants des de ben petits/es; les barreres com l’error, la por i el ridícul a l’hora de crear; o el plantejament de l’espai educatiu com a una comunitat creativa. També ha realitzat dues dinàmiques participatives amb el públic assistent.

La consciència crítica, tema central de l’EDE d’aquest curs

Precisament, les sessions de l’Espai de Debat Educatiu (EDE) d’aquest curs tenen com a tema central la consciència crítica i la capacitat de transformació pel que fa a les desigualtats, la injustícia, el consumisme i el medi ambient.

A les reunions, les famílies i els professionals de l’educació comparteixen impressions i coneixements sobre les qüestions tractades. Les trobades tenen lloc un divendres al mes al Centre Infantil Pintor Mir. La primera sessió del curs serà el 20 d’octubre, a les 18 h. Cal inscriure’s prèviament als formularis habilitats al web montornes.cat/inscripcionseduquem

 

Arxivat a: Educació
Una dinàmica realitzada durant la sessió de benvinguda a la comunitat educativa.
Xerrada sobre sobre la creativitat i el pensament crític a càrrec de la doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona Angélica Sátiro.
Un moment de la xerrada.
Una dinàmica realitzada durant la sessió de benvinguda a la comunitat educativa.
L'alcalde, José A. Montero, ha tancat l'acte.
Plafons informatius del Departament d'Educació.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona