CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Compartir activitats per generar vincles entre infants d’escoles diferents

Compartir activitats per generar vincles entre infants d’escoles diferents

19/10/2023

Les escoles de primària i l’Ajuntament han escollit algunes activitats del catàleg que el Consistori ofereix als centres aptes per poder ser realitzades de forma conjunta. L’experiència ha començat aquesta setmana amb dues trobades de teatre social en què han participat nens i nenes de 5è i 6è de les cinc escoles del poble.

Dues trobades de teatre social han donat el tret de sortida al programa d’activitats que l’Ajuntament i les escoles de primària de Montornès han posat en marxa aquest curs per realitzar accions compartides entre els cinc centres.

Les escoles han identificat les propostes del Catàleg d’Activitats Educatives que poden fer de manera conjunta i n’han triat cinc que duran a terme al llarg del curs.

Les primeres han estat dues sessions de teatre social a la Carpa Polivalent El Sorralet que han aplegat alumnes de 5è i 6è de les cinc escoles del poble. Dividits en dos dies, i amb el suport de professionals de l’Aula Municipal de Teatre, han realitzat diverses tècniques per treballar qüestions com la socialització, el treball en equip, la resolució de conflictes, l’autoestima o la superació de pors i vergonyes.

Algunes de les properes activitats que els infants duran a terme conjuntament seran tallers i visites a la Biblioteca, rutes per Montornès i una trobada de cooperatives del projecte CuEmE. A més, a final de curs es repetiran les jornades esportives que van tenir lloc per primera vegada el juny amb alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO a la Zona Esportiva Municipal Les Vernedes.

Un ampli ventall d’activitats a l’abast d’escoles i instituts

El Catàleg d’Activitats Educatives que l’Ajuntament ofereix als centres educatius del municipi inclou prop de 70 propostes d’àmbits diferents com la igualtat de gènere, l’art, el patrimoni històric o el medi ambient.

Precisament, dins del catàleg, aquest dijous al migdia una cinquantena d’alumnes de 5è de l’Escola Can Parera han realitzat una acció de neteja a la llera del riu Mogent amb el guiatge de l’entitat Gestió Natural. Els nens i les nenes han recollit al voltant de 60 kg de residus com envasos, vidres i burilles. També han retirat algunes plantes invasores de l’entorn.

Arxivat a: Medi Ambient
Una de les trobades de teatre social realitzades a la Carpa Polivalent El Sorralet.
Una de les trobades de teatre social realitzades a la Carpa Polivalent El Sorralet.
Infants de l'Escola Can Parera en una acció de neteja a la llera del riu Mogent.
Infants de l'Escola Can Parera en una acció de neteja a la llera del riu Mogent.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona