CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Nova edició del projecte CuEmE a les escoles Mogent i Palau d’Ametlla

Nova edició del projecte CuEmE a les escoles Mogent i Palau d’Ametlla

08/04/2022

Aquest curs l’alumnat de 5è de l’Escola Mogent ha creat tres cooperatives que es dediquen a produir i vendre verdures de l’hort escolar, mentre que a Palau d’Ametlla n’hi ha una que farà manualitats. Els infants destinaran els diners recaptats a iniciatives que realitzaran amb les entitats locals que triïn. Des d’avui es pot veure un vídeo sobre les cooperatives creades en els dos darrers cursos.

A Montornès el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) continua endavant amb la creació de noves cooperatives escolars.

Es tracta d’un programa impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. L’Ajuntament s’acull al projecte amb una aportació de recursos i acompanyament tècnic.

Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l’Ajuntament i altres agents socials del municipi. A través del treball per projectes i dels principis de l’Economia Social i Solidària, el CuEmE reforça valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat, i constitueix una eina d’inclusió social.

Aquest curs l’alumnat de 5è de l’Escola Mogent ha creat tres cooperatives (Hortverd, Verdugent, i Els i les reines de la natura) que es dediquen a produir i vendre verdures de l’hort escolar. Els infants de l’Escola Palau d’Ametlla n’han creat una altra anomenada The White Tigers, que se centrarà en la producció i la venda de manualitats. Les cooperatives destinaran els diners recaptats a projectes d’entitats locals que elles mateixes escolliran.

Des de l’Ajuntament, personal municipal dels departaments de l’OPEC i Joventut ha impartit tallers als nens i a les nenes sobre el funcionament de les cooperatives i el disseny dels logotips de les mateixes. També, professionals dels departaments de Participació Ciutadana i Educació han fet xerrades per presentar les entitats socials que hi ha al poble. A més, l’alcalde, José A. Montero, s’ha desplaçat als centres per formalitzar la inscripció dels grups al registre municipal.

Els inicis del CuEmE a Montornès, immortalitzats en un vídeo

Des d’avui, al canal de YouTube de l’Ajuntament de Montornès es pot veure un vídeo que recull l’experiència de les cooperatives creades a les escoles Mogent, Palau d’Ametlla i Can Parera des de l’inici del projecte CuEmE al poble, el curs 2019-20. Els infants van col·laborar amb les associacions locals Cáritas, Gasvar, Globus pels Valents i Montornès Animal a través de la preparació d’un espectacle teatral i amb la venda de manualitats i verdures.

Arxivat a: Educació
Xerrada sobre les entitats locals a l'Escola Mogent, a càrrec de la tècnica municipal d'Educació, Marga Bermárdez.
Taller de creació de logotips amb el dissenyador gràfic Israel de Francisco a l'Escola Mogent.
Trobada per formalitzar la inscripció al registre d'entitats, a l'Escola Palau d'Ametlla amb l'alcalde, José A. Montero.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona