CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Constituït el Consell d’Infants de Montornès del curs 2023-24

Constituït el Consell d’Infants de Montornès del curs 2023-24

15/11/2023

Aquest dimarts a la tarda la major part dels nens i les nenes que formen el nou consell han pres possessió dels seus càrrecs en un acte celebrat a l’Ajuntament. També s’ha aprofitat per lliurar diplomes als infants que han deixat el grup un cop han passat a l’institut.

El Consell d’Infants de Montornès continua consolidant-se com a un òrgan de participació que dona veu als nens i les nenes del poble.

Amb el nou curs escolar ja iniciat, aquest dimarts a la tarda la sala d’actes de l’Ajuntament ha acollit la sessió de constitució del nou grup. A la reunió s’han renovat els càrrecs i s’ha realitzat el traspàs entre els consellers i les conselleres que acaben el mandat i els que el comencen. A més, els nous membres han rebut una samarreta, i els que han marxat han obtingut un diploma a mode de reconeixement. La trobada ha comptat amb la presència de l'alcalde, José A. Montero.

En aquesta vuitena edició de la iniciativa, el consell està format per 20 nens i nenes de 5è i 6è de les cinc escoles del poble que han estat escollits/des per la resta de l’alumnat prèviament.

Mitjançant aquest òrgan de participació, els infants es reuneixen una vegada al mes per debatre qüestions que els afecten i els interessen. A la vegada, posen en comú i traslladen al Consistori les opinions dels i les estudiants de cada escola. Seguidament, fan arribar als centres les reflexions i decisions sorgides del propi consell.

Els nens i les nenes decideixen!

Per tercer any, el Consell d’Infants de Montornès compta amb uns pressupostos participatius del Departament d’Infància a través dels quals recullen, presenten, voten i duen a terme propostes d’oci per a nois i noies de 10 a 13 anys. En aquest darrer curs han organitzat una gimcana Humor Amarillo i un Túnel del Terror. També tiraran endavant l’escape room El malefici del 18 de novembre, inclòs en la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, així com un Làser Tag, el 22 de desembre al Centre Infantil Pintor Mir.

Els pressupostos del Consell d’Infants estan dotats amb 5.000 euros.

 

Arxivat a: Educació, Infància
El Consell d'Infants de Montornès d'aquest curs amb l'alcalde, José A. Montero, i professionals municipals.
Els nens i les nenes que deixen el Consell d'Infants amb l'alcalde, José A. Montero, i professionals municipals.
Un moment de l'acte.
Entrega de samarretes al nous membres del Consell d'Infants.
Un nen del Consell d'Infants llegeix un text en nom del grup.
L'alcalde, José A. Montero, tancant l'acte de constitució del Consell d'Infants de Montornès d'aquest curs.
L'alcalde, José A. Montero, tancant l'acte de constitució del Consell d'Infants de Montornès d'aquest curs.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona