Al voltant de 700 persones s’han apropat al Teatre Margarida Xirgu aquest cap de setmana per veure la tercera obra de l’entitat local, una història centrada en una hipotètica victòria dels soldats a la batalla de la Guerra dels Remences. Una cinquantena de persones voluntàries han treballat en l’espectacle.
Aquest dijous s’ha fet un acte d’agraïment a la família del pintor per la cessió de la imatge que ha protagonitzat el cartell de la Diada Nacional de Catalunya d’aquest any. L’Ajuntament podrà fer ús de la imatge de l’obra durant els propers quatre anys.
Fins al 31 d’octubre l’equipament acull l’exposició “Els orígens geològics de Montornès”, formada per quatre plafons que recullen l’article del montornesenc Lorenzo Zafrilla al número 1 de la revista Dalmanla del Centre d’Estudis de Montornès del Vallès.
Aprofitant la celebració, s’han programat visites guiades als dos elements patrimonials els dies 12 i 13 d’octubre. A més, el jaciment romà acollirà un espectacle de reconstrucció històrica a càrrec del grup Thaleia.
L’equipament donarà el tret de sortida a la programació d’activitats mensuals la setmana de l’1 d’octubre amb converses per practicar diversos idiomes, sessions de contes i clubs de lectura. També s’hi podrà veure una exposició sobre la geologia a Montornès.
Entre el 16 i el 24 d’octubre romandrà obert el termini d’inscripció a la desena de tallers que el Casal de Cultura acollirà aquest curs. Es podran fer en línia al web inscripcions.montornes.cat. Les persones que necessitin suport per fer els tràmits podran adreçar-se a l’equipament de manera presencial.
Els dies 19 i 20 d’octubre l’entitat local estrenarà la seva tercera obra de creació pròpia al Teatre Margarida Xirgu, un xou que planteja com seria la història actual si en Pere Anton de Rocacrespa hagués guanyat la batalla de la Guerra dels Remences. Les entrades són gratuïtes i estan disponibles al web entrapolis.com.
La Festa Major de Montornès ha tornat amb força aquest 2024, sense les restriccions ni el mal temps que havien afectat les darreres edicions. La participació del veïnat ha estat protagonista de quatre dies plens de cultura, festa i convivència al carrer.
Un any més, el monòlit de l’Onze de Setembre ha estat l’escenari dels actes de la Diada, que han inclòs la tradicional ofrena floral per part de les entitats del poble i la lectura del manifest institucional a càrrec de l’alcalde José A. Montero.
A la tercera edició de la fira de la cervesa artesana Birrafest, celebrada dissabte, l’empresa Cervesa del Montseny i les penyes Pere Anton i Els Bartomeus van donar a conèixer les dues begudes d’aquest any. El veïnat les pot adquirir a una quinzena d’establiments del poble.