Sis veïns i veïnes del poble han exposat els seus treballs a la sisena edició d’aquesta convocatòria promoguda pel Centre d’Estudis de Montornès del Vallès amb l’objectiu de divulgar la història i la cultura del municipi.
Les activitats de Sant Jordi han arribat a la seva fi amb una bona dosi de cultura i patrimoni. El colofó ha estat la VI Sessió d’Estudis Montornesencs, un projecte del Centre d’Estudis de Montornès del Vallès (CEMV) que recopila investigacions de caràcter històric, geogràfic i patrimonial vinculades al municipi. Enguany set persones han presentat set treballs. D'aquestes, sis els van exposar a la sessió.
Una cinquantena de persones van assistir a la trobada, celebrada divendres a la sala d’actes de la Biblioteca de Montornès. Les ponències van versar sobre temes vinculats a la història i el patrimoni de Montornès, com les creus i les bòbiles, les dones que van treballar com a mocaderes al municipi, i les capelles de les masies Can Roca Umbert, Can Vilaró i Can Masferrer. També s’hi va parlar de la presència de l'Arxiu Històric de Montornès en el portal d’imatges Imagina de la Diputació i del 10è aniversari de la Comparsa de Carnestoltes.
L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, José A. Montero, i de la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez. Prèviament, també dins del programa de Sant Jordi, el mateix espai havia acollit un recital de contes per a persones adultes a càrrec de l’escriptor sabadellenc David Vila i Ros.
Els darrers estudis montornesencs en detall
El CEMV editarà un llibre que recopili les investigacions presentades a la V i VI edició de la Sessió d’Estudis Montornesencs. La previsió és publicar-lo a la sessió que se celebri l’any que ve.