CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La torre del Telègraf, entre els 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial de Catalunya

La torre del Telègraf, entre els 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial de Catalunya

29/10/2015

En els darrers dies s’ha presentat el mapa elaborat pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) amb els 150 elements més destacats del Patrimoni Industrial de Catalunya. El projecte s’ha desenvolupat amb la col·laboració de l'Associació d'Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC), ajuntaments i diverses institucions.

La torre del Telègraf de Montornès apareix al costat d’altres elements com la Torre de l'Aigua de Sabadell, el Canal d'Urgell, la Central de Daió, el Mercat del Born o el Viaducte dels Masos, en el Mapa dels 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial de Catalunya que ha elaborat el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). El treball posa en valor el ric patrimoni industrial del territori, fent accessibles els elements més significatius.

De la comarca del Vallès Oriental, apareixen la Farinera Moretó de Mollet, el conjunt industrial i tèrmic de Roca Umbert de Granollers i el pou de glaç d’Avencó de Tagamanent. 

Autenticitat i testimoniatge històric, social i arquitectònic

El mapa permet la consulta per ubicació i per tipus d’activitat. Els elements tenen en comú el fet de testimoniar fidelment la seva funcionalitat històrica i d’haver mantingut la major part dels seus components arquitectònics.

En el cas de la torre de Montornès, l'Ajuntament va emprendre l'any 2007 les tasques d'excavació, restauració i museïtzació que van culminar l'abril de 2013. L’edifici combina l’aspecte que tenia a mitjan segle XIX amb les millores tècniques de seguretat d’avui dia que possibiliten l’accés i la visita. Des de l'any 2011 l'espai té la consideració de Bé Cultural d'Interès Local. 

Arxivat a: Patrimoni històric
Torre del Telègraf de Montornès (Imatge d'arxiu)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona