CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La torre del Telègraf i el jaciment Mons Observans, destacats en el nou mapa turístic del Vallès Oriental

La torre del Telègraf i el jaciment Mons Observans, destacats en el nou mapa turístic del Vallès Oriental

12/08/2016

Aquests dos elements patrimonials montornesencs apareixen en una publicació que ha editat el Consell Comarcal per potenciar el turisme al Vallès Oriental juntament amb una guia amb cinquanta propostes gastronòmiques

Montornès ha tornat a fer palesa la seva identitat i rellevància a nivell cultural. El Consell Comarcal ha inclòs la torre del Telègraf i el jaciment arqueològic Mons Observans, situat entre els termes municipals de Montornès i de Montmeló, en el nou mapa turístic del Vallès Oriental.

Amb la finalitat de conservar l’entorn i les tradicions pròpies de la comarca, la publicació recull recursos turístics dels trenta-vuit municipis que la conformen com ara edificis històrics, itineraris per paratges naturals, i balnearis entre d’altres.

Dos imprescindibles de la cultura del municipi

Precisament, la torre del Telègraf figura com a un dels 150 elements més destacats del Patrimoni Industrial de Catalunya en un mapa elaborat pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). La construcció també va ser el tema principal d'una de les ponències de la I Jornada Tècnica sobre telegrafia òptica que es va celebrar al mateix museu l'any 2013.

Per la seva banda, l'assentament romà Mons Observans va ser candidat al premi d'arquitectura contemporània de la Unió Europea Mies van der Rohe Award 2015.

Un cop d’ull a la cuina del Vallès Oriental

El Consell Comarcal també ha editat una guia amb cinquanta propostes gastronòmiques de la comarca. El document posa de relleu productes de proximitat (hortalisses, olis, mongetes del Ganxet...), receptes, visites a productors i fires gastronòmiques.

En el cas de Montornès, la guia destaca la importància del vi al municipi (és membre del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella) i recomana la fira de La Remençada, així com el pa i la coca que es ven a les pastisseries del poble al juny, per a la representació del musical.

El mapa turístic i la guia gastronòmica s’han publicat en català, castellà, anglès i francès. Tots dos documents es podran aconseguir, a partir del setembre i de manera gratuïta, als equipaments municipals. 

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
El mapa turístic del Vallès Oriental i la guia amb les cinquanta propostes gastronòmiques
Torre del Telègraf de Montornès (Imatge d'arxiu)
Vista aèria de l'assentament romà Mons Observans (Foto ICAC)
Montornès forma part del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella
La coca de "La Remençada"

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona