CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La telegrafia òptica, centre de les Jornades Europees del Patrimoni

La telegrafia òptica, centre de les Jornades Europees del Patrimoni

01/10/2015

Una visita a tres torres de telegrafia òptica de la comarca constituirà la proposta més destacada del programa, que es desenvoluparà entre el 6 i l’11 d’octubre. Les activitats han estat organitzades de forma conjunta pels ajuntaments de Montornès i de Granollers.

El fenomen de la telegrafia òptica del segle XIX ha estat el tema escollit per centrar les Jornades Europees del Patrimoni que, en aquesta edició, estan organitzades conjuntament pels ajuntaments de Montornès i de Granollers. És per això que les activitats es duran a terme a cavall dels dos municipis.

El programa començarà el dia 6, amb una conferència a l’Ajuntament de Montornès sobre la telegrafia òptica a Catalunya a càrrec del director del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Jaume Perarnau. El dia 8, se’n farà una altra al Museu de Granollers, sobre la torre de Can Casaca, a càrrec de l’historiador Albert Camps i l’arquitecte, Xavier Acosta.

Coneixent les torres de telegrafia més properes

En la programació destaca una matinal, el diumenge 11, que permetrà visitar  les torres de Can Bosquerons (Montornès), de Can Casaca (Granollers), i de Puiggraciós (Figaró – Montmany). Es tracta de tres bons exemples per conèixer de primera mà com era el sistema de comunicació militar que es va implantar durant la primera meitat del segle XIX entre Barcelona i Vic.

Les inscripcions són gratuïtes i es podran formalitzar fins al dia 5 d’octubre, al web del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona http://www.apabcn.cat/ca_es/agenda/Pagines/VisitaTorresdeTelegrafia.aspx, al telèfon 93 879 01 76 o per correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: Patrimoni històric
Ruta i visita a la torre del Telègraf. Foto: Javier Álvarez (Imatge d'arxiu)

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona