CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Avança la restauració de la torre del Telègraf

Avança la restauració de la torre del Telègraf

12/04/2012

Segons les previsions municipals, entre els mesos de juny i juliol, s’enllestiran els treballs de rehabilitació. Completarà el projecte el condicionament de l’entorn de la torre de telegrafia òptica.

Durant aquest mes d’abril quedaran acabades les obres de restauració de la façana exterior de la torre del Telègraf. D’altra banda, ja s’ha iniciat la reconstrucció de la façana interior (finestres i espitlleres) i a continuació es procedirà a recuperar els elements estructurals (forjats, intermitjos, bigues, etc.).

A començament del mes de febrer es van posar en marxa els treballs de restauració que, un cop acabats, dotaran la torre del Telègraf amb el mateix aspecte que tenia a mitjans del segle XIX. A final del mes de març, l’alcalde, José Montero, i la directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat, Àngels Torras, van visitar les obres acompanyats de tècnics de l’Ajuntament i del Departament de Cultura.

L’empresa Carlos Martínez Fuentes SL és l’encarregada de desenvolupar el projecte que té un import de 108.020,81 euros. La Diputació va concedir per a aquest projecte una subvenció que en cobreix el cost.

La restauració han donat feina a quatre persones: un oficial i tres peons de paleteria participants, en el seu dia, als plans d’ocupació que es van desenvolupar a la masia de Can Coll.

La torre del Telègraf va ser construïda al 1848 i va ser utilitzada fins al 1862, data en què va ser abandonada a causa de l’aparició de la telegrafia elèctrica. És un exemple, dels pocs que queden dempeus, de construcció de nova planta inclosa en una línia de la xarxa militar. Unia visualment la torre del Castell de Montcada amb la torre de can Casaca de Granollers.

Arxivat a: General
Torre del Telègraf
Camí d'accés a la torre de telegrafia
.
Visita a les obres de rehabilitació
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona