CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La torre del Telègraf es tenyeix de blau en el Dia Mundial de l'Asperger

La torre del Telègraf es tenyeix de blau en el Dia Mundial de l'Asperger

19/02/2015

Montornès s’ha afegit aquest dimecres, Dia Mundial de l’Asperger, a la iniciativa internacional que pretén donar visibilitat a aquest trastorn del desenvolupament. La torre del Telègraf, igual que molts edificis i monuments representatius d’arreu del món, s’ha il·luminat de blau. Ha estat a petició de l’Associació Créixer i educar en família, creada recentment al municipi, i que aplega pares i mares amb fills afectats per desordres com l’Asperger, el trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat, la discalcúlia o la dislèxia. 

Asperger, la “discapacitat invisible”
Mèdicament, la síndrome d'Asperger s’inclou dins de l'espectre autista i moltes vegades passa desaparcebuda o es confon amb altres disfuncions de conducta. El pediatre austríac Hans Asperger va ser el primer, en els anys 40, a descriure’n amb exactitud els símptomes, entre els quals hi ha problemes de relació i comunicació amb altres persones, limitació patològica d'interessos, i conductes rígides i restringides davant determinats estímuls.

L'any 2007, el 18 de febrer va ser declarat "Dia Internacional de la síndrome d'Asperger" en record de la data de naixement de Hans Asperger. En els darrers anys s'han constituït nombroses organitzacions i entitats a l'entorn d'aquesta problemàtica. 

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania
La torre del Telègraf il·luminada de color blau
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona