CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La torre del Telègraf, en la I Jornada Tècnica sobre telegrafia òptica del Museu de la Ciència

La torre del Telègraf, en la I Jornada Tècnica sobre telegrafia òptica del Museu de la Ciència

18/11/2013

La torre del Telègraf centrarà una de les ponències de la I Jornada Tècnica sobre telegrafia òptica que se celebrarà aquest dimarts a Terrassa, al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica. El diumenge 24 hi haurà visites guiades a la torre, obertes al veïnat.

Montornès participarà en la I Jornada Tècnica sobre telegrafia òptica que es durà a terme aquest dimarts, 19 de novembre, al Museu Nacional de la Ciència i dela Tècnica. Amb les obres de restauració que s’han dut a terme,la torre de Montornès ha esdevingut la primera estació de telegrafia òptica de Catalunya que, un cop restituïda en tota la seva volumetria, mostra al seu interior la simulació de l’estança dels torrers i una exposició sobre la història d’aquest efímer sistema de comunicació.

La torre va ser construïda al 1848 com a equipament militar de telegrafia òptica i va ser utilitzada només fins a 1862, data en què va ser abandonada a causa de l’aparició de la telegrafia elèctrica. L’any 2007, l’Ajuntament va decidir tirar endavant les campanyes d’excavació, l’elaboració d’un projecte integral de recuperació a càrrec de l’empresa Estrats i les obres de restauració i museïtzació. L’abril d’aquest any 2013 s’ha fet la inauguració. Desde llavors, de forma puntual, s’hi desenvolupen activitats culturals i visites guiades.

El programa de la jornada tècnica programada al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica amb seu a Terrassa inclou diverses ponències dedicades al paper històric de la telegrafia òptica i a la recuperació patrimonial, una de les quals estarà dedicada, en exclusiva, al procés seguit a la torre del Telègraf de Montornès. Els ponents seran Marcel Olivé, arqueòleg d’Estrats, i Laura Porqueres, arquitecta municipal.

Visita guiada a la torre

Complementant aquesta jornada i en el marc de les festes de Sant Sadurní, el proper diumenge 24 de novembre, s’ha organitzat un matí de portes obertes a la torre en que tant els assistents a la jornada tècnica com els veïns de Montornès podran visitar la torre amb el guiatge dels responsables del projecte.

Arxivat a: General
Visites a la torre del Telègraf
Aparell per transmetre senyals òptiques
Interior del primer pis de la torre
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona