CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Adjudicat el projecte de restauració de la torre del Telègraf

Adjudicat el projecte de restauració de la torre del Telègraf

02/12/2011

A partir de la segona quinzena de desembre es duran a terme els treballs preliminars amb l’objectiu que la remodelació s’iniciï durant el mes de gener.

La Junta de Govern Local va aprovar el 23 de novembre l’adjudicació del projecte de restauració de la torre del Telègraf a l’empresa Carlos Martínez Fuentes SL per un import de 108.020,81 euros. El pressupost de sortida de l’obra era de 173.287,44 euros. La Diputació va concedir per a aquest projecte una subvenció que en cobreix el cost.

Un total de 29 empreses van presentar oferta econòmica en la licitació.

D’acord amb el previst, les obres ocuparan cinc persones: un encarregat i quatre oficials i peons de paleteria participants, en el seu dia, als plans d’ocupació que es vans desenvolupar a la masia de Can Coll. La contractació de treballadors que van formar part d’aquests plans era una de les condicions incloses al plec de clàusules particulars que han regulat el procés de licitació de l’actuació.

L’objectiu dels treballs de restauració, amb una durada de vuit mesos, és reconstruir la torre de telegrafia òptica i recuperar la seva imatge original per posar-la en valor. El projecte també preveu el condicionament del pas de ronda que envolta la torre, situada al turó de Can Bosquerons.

La torre del Telègraf va ser construïda al 1848 i va ser utilitzada fins al 1862, data en què va ser abandonada a causa de l’aparició de la telegrafia elèctrica. És un exemple, dels pocs que queden dempeus, de construcció de nova planta inclosa en una línia de la xarxa militar. Unia visualment la torre del Castell de Montcada amb la torre de can Casaca de Granollers.

Arxivat a: General
Turó del Telègraf
Projecció
de la façana est
de la torre
del Telègraf.
Serveis Tècnics
Municipals.
Vista lateral de les seccions interiors
Interior de la torre
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona