Aquesta setmana s’ha dut a terme a la Universitat Autònoma de Barcelona l’acte de signatura del conveni de col·laboració amb la càtedra d'emprenedoria i innovació social, en què també participen els consells comarcals del Vallès Oriental i del Vallès Occidental i els ajuntaments de Cerdanyola i Mollet.
El 21 de novembre a Montornès tindrà lloc una nova edició de l'Enotast impulsat pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella. S'hi podran degustar quatre vins de proximitat amb el seu corresponent maridatge.
El projecte dona suport a dones que vulguin emprendre un negoci o que ja el tinguin en marxa i el vulguin reorientar. El 2 de desembre tindrà lloc una sessió informativa a Montornès. Les persones interessades a assistir-hi s’han de posar en contacte amb l’OPEC.
Cada dijous del mes d’octubre, l’establiment local La Gourmet-Teca oferirà maridatges de vins de la DO Alella i tapes. La proposta està inclosa en la 9a edició del programa Vi+ del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella i compta amb el suport de l’OPEC de Montornès.
Entre el 7 i el 9 de novembre Montornès acollirà diverses activitats que conformaran la 7a Fira de l’Economia Social i Solidària del municipi, que estarà dedicada a la gestió de l’aigua. Aquesta tardor també hi haurà experiències d’economia social i solidària a altres sis municipis del Vallès Oriental.
Fins al 7 d’octubre, les empreses del Vallès Oriental poden presentar les seves candidatures a la VIII edició dels Premis Lismivo, que distingeixen la responsabilitat social corporativa de les empreses i la seva tasca a favor de la inserció laboral de persones amb diversitat funcional.
A la tercera edició de la fira de la cervesa artesana Birrafest, celebrada dissabte, l’empresa Cervesa del Montseny i les penyes Pere Anton i Els Bartomeus van donar a conèixer les dues begudes d’aquest any. El veïnat les pot adquirir a una quinzena d’establiments del poble.
A les postres creades per la pastisseria Viñallonga i als gelats de Can Tomàs enguany se’ls ha afegit el pa de la Festa Major, elaborat per Cal Forner. Aquests productes gastronòmics són una iniciativa de les penyes Pere Anton i Els Bartomeus per apropar el comerç a les festes.
Es fa la transmissió de l’autorització de dues parades: una de roba de la llar i l’altra de productes de la llar, plàstics i hules. Es poden presentar les sol·licituds fins al 25 de setembre.
Les sol·licituds s’han de presentar preferentment de forma telemàtica. El termini romandrà obert fins al 16 de juliol. CONVOCATÒRIA ATURADA A L'ESPERA D'ESMENES EN LES CONDICIONS DE TRANSMISSIÓ!