CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Torre Telègraf verd

Normativa en elaboració

Consulta pública prèvia a l'elaboració i aprovació del Programa d'inspecció i conservació dels habitatges buits i ocupats

Període de consulta del 1 d’agost al 21 d’agost de 2018 

Amb l’aprovació de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques, s’introdueixen diverses novetats per incrementar la participació ciutadana en el procediment d’elaboració de normes, entre les quals destaca la necessitat de sol·licitar, amb caràcter previ a l’elaboració de la norma, l’opinió de ciutadans i empreses sobre els problemes que es volen solucionar amb la iniciativa, la necessitat i l’oportunitat de la seva aprovació, els objectius de la norma i les possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores. Per aquest motiu, l’article 133 regula dita participació dels ciutadans. 

Problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa

Montornès del Vallès és un municipi considerat com una àrea de demanda residencial forta i acreditada i alhora en el mateix, existeix un nombre d’habitatges buits i permanentment desocupats considerable. Per tant, si l’Ajuntament fa mobilitzar aquests habitatges i a la vegada garanteix que assoleixin les mínimes garanties d’habitabilitat, es pot donar una solució a una part de la demanda d’habitatge del nostre municipi. 

Necessitat i oportunitat de l’aprovació del programa d’inspecció

Per a mirar de solucionar aquest problema de demanda residencials, es fa necessària l’aprovació d’un programa d’inspecció d’aquests habitatges per tal de mobilitzar-los, preferentment per mitjà del lloguer i per tal de garantir que qualsevol habitatge compleixi amb les condicions d’habitabilitat, assegurant així la funció social de la propietat en els termes establerts a l’article 5 de la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del Dret a l’Habitatge. 

Objectius del programa

Fixar els criteris d’actuació per a realitzar les inspeccions dels habitatges i els posteriors procediments de requeriment per a què els habitatges compleixen la funció social de la propietat i deixin d’estar desocupats i per a la bona conservació dels mateixos, impedint l’infrahabitatge. 

Possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores

Per tractar-se d’un procediment concret adreçat a mobilitzar els habitatges buits o permanentment desocupats fomentant l’obtenció d’habitatges destinats a polítiques socials, es precisa la fixació dels criteris d’actuació a seguir mitjançant aquest programa ja que la resta de regulació no concreta dits criteris i per tant, seria del tot insuficient. 

La ciutadania i les organitzacions que ho considerin adient, poden remetre les seves opinions sobre el contingut d’aquesta fitxa, fins el dia 21 d’agost de 2018 emplenant la següent instància

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona