CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip

Normativa en elaboració

Consulta pública prèvia a l'elaboració de l’Ordenança fiscal reguladora de la Taxa pel Servei de Clavegueram

Període de consulta del 9 al 23 d'octubre de 2020

De conformitat amb el previst en l'article 133.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, amb l'objectiu de millorar la participació dels ciutadans en el procediment d'elaboració de normes, amb caràcter previ a l'elaboració del projecte d’Ordenança fiscal reguladora de la Taxa pel Servei de Clavegueram, es recapta l'opinió dels subjectes i de les organitzacions més representatives potencialment afectats per la futura norma sobre: 

a) Els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa.

b) La necessitat i l'oportunitat de la seva aprovació.

c) Els objectius de la norma.

d) Les possibles solucions alternatives regulatòries i no regulatòries. 

Els ciutadans, organitzacions i associacions que així ho considerin poden fer arribar les seves opinions sobre els aspectes plantejats en el següent qüestionari durant el termini de deu dies a comptar des de la publicació del present anunci a la web municipal, mitjançant la seva presentació en qualsevol dels llocs indicats en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. 

Problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa

Obtenir ingressos per mantenir la xarxa de clavegueram en òptimes condicions, tant pel que fa a la neteja com pel que fa al seu estat estructural, i garantir així una correcta evacuació de les aigües residuals i de pluja, alhora que efectuar obres de reposicions i noves infraestructures per tal d’assolir els objectius desitjats.

També ha de permetre regular les connexions de les escomeses de particulars a la xarxa de clavegueram.

Necessitat i Oportunitat de la seva aprovació

Fins el 2018, Montornès no comptava amb un manteniment anual preventiu ni correctiu de la xarxa de clavegueram fet que suposava poc control en el funcionament de la xarxa i de la qualitat de les aigües que es vessaven al medi natural. El 2018 es va començar a efectuar un manteniment de la xarxa consistent en la neteja dels diferents elements i en la inspecció visual del seu estat. Això ha permès poder detectar problemes puntuals i plantejar solucions.

També és necessari disposar d’un pla director per conèixer l’estat real de la xarxa i el seu funcionament per detectar mancances i plantejar millores.

Objectius de la norma

L’objectiu de l’ordenança és cobrir els costos del servei de manteniment de la xarxa de clavegueram i obtenir ingressos per obres de millora de la infraestructura.

També pretén regular les connexions de les escomeses de particulars a la xarxa general.

L’import del servei de manteniment de clavegueram que es pretén assumir amb l’ordenança, és de 114.500 €

La ciutadania i les organitzacions que ho considerin adient, poden remetre les seves opinions sobre el contingut d’aquesta fitxa, fins al dia 23 d'octubre de 2020 emplenant la següent instància. 

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona