CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Treballant la igualtat, la solidaritat i el cooperativisme amb una nova edició del projecte CuEmE

Treballant la igualtat, la solidaritat i el cooperativisme amb una nova edició del projecte CuEmE

17/04/2023

Enguany hi participen alumnes de 5è de les escoles Mogent i Palau d’Ametlla i, per primera vegada, estudiants de 6è de l’Escola Marinada. Aquest dilluns ha tingut lloc una dinàmica amb els tres centres al Teatre Margarida Xirgu.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) que impulsa la Diputació de Barcelona continua vigent a Montornès i s’estén a altres centres del municipi. L’Escola Marinada s’ha incorporat a la iniciativa i les escoles Mogent i Palau d’Ametlla mantenen la seva participació.

La Diputació de Barcelona impulsa el CuEmE amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, amb el suport dels departaments d’Educació i OPEC de l’Ajuntament i la comunitat educativa, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa i tracta valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat a través del treball per projectes.

Aquest curs l’alumnat de 5è de l’Escola Mogent ha creat la cooperativa L’Hort de l’Àvia (amb fruites i verdures de l’hort escolar), els nens i nenes de 5è de Palau d’Ametlla han constituït Somsolidaris PA (centrada en la fabricació de clauers 3D i altres manualitats) i els infants de 6è de l’Escola Marinada han impulsat la cooperativa Marikea (que produirà aloe vera).

Fins ara l’alumnat ha seguit tallers que l’Ajuntament ha promogut per assessorar els nens i les nenes en el procés de creació i disseny de les cooperatives, així com per informar-los sobre les entitats que hi ha al municipi. Actualment els infants es troben en la fase de decidir a quina associació voldran destinar els diners recaptats amb la venda dels seus productes. Per vendre’ls col·locaran una parada al mercat setmanal del 9 de juny.

Trobada per treballar aspectes comuns

Aquest matí, alumnes de les escoles Mogent, Palau d’Ametlla i Marinada s’han reunit al Teatre Margarida Xirgu per participar en una dinàmica conjunta. Professionals dels departaments municipals d’Educació i de l’OPEC els han entregat la documentació necessària per donar-se d’alta com a cooperativa i han intercanviat experiències organitzats/des en grups de treball. És el primer any que es realitza aquesta trobada.

En els propers mesos s’ha previst una visita a la cooperativa La Kosturica, centrada en la producció de verdures ecològiques. Els infants participaran en un taller sobre verdures de temporada i faran un planter amb alfàbrega, amb la intenció d’adquirir coneixements per aplicar-los a les cooperatives escolars.

Arxivat a: Educació
Trobada al Teatre Margarida Xirgu amb les tres cooperatives que participen en el projecte CuEmE aquest curs.
Trobada al Teatre Margarida Xirgu amb les tres cooperatives que participen en el projecte CuEmE aquest curs.
Trobada al Teatre Margarida Xirgu amb les tres cooperatives que participen en el projecte CuEmE aquest curs.
Trobada al Teatre Margarida Xirgu amb les tres cooperatives que participen en el projecte CuEmE aquest curs.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona