CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Assentant les bases de les cooperatives infantils establertes a Montornès

Assentant les bases de les cooperatives infantils establertes a Montornès

27/04/2021

Les cooperatives Mitja Ametlla i Els 15 Mosqueters/es, formades per infants de 5è de l’Escola Palau d’Ametlla, han visitat l’Sputnik Gastrobar per conèixer el projecte de la cooperativa de joves que impulsa l’espai gastronòmic. La trobada s’emmarca en el projecte Cultura Emprenedora a les Escoles (CuEmE).

El cooperativisme continua guanyant força a Montornès, especialment entre els més joves.

Dins del projecte Cultura Emprenedora a les Escoles (CuEmE), promogut per la Diputació de Barcelona, aquest dilluns l'alumnat de 5è de l’Escola Palau d’Ametlla que integren les cooperatives Mitja Ametlla i Els 15 Mosqueters/es han realitzat un intercanvi amb els joves de la cooperativa Melnitsa, encarregats de la gestió de l’Sputnik Gastrobar. L’espai ha obert les portes aquest cap de setmana i està ubicat a les instal·lacions del nou Centre Juvenil Sputnik.

A la trobada, celebrada al mateix Sputnik, els infants han conegut de primera mà el projecte del gastrobar i han participat en una dinàmica de grup per reforçar els seus vincles. També han pogut resoldre els seus dubtes en un torn de preguntes.

Consolidació del projecte CuEmE des de la solidaritat

Fins al moment, els nens i les nenes de les cooperatives Mitja Ametlla i Els 15 Mosqueters/es han participat en diversos tallers organitzats des del departament municipal d’Educació. Han rebut formació sobre temes com la documentació necessària per constituir una cooperativa, les entitats del municipi o el disseny de logotips.

A finals de l’any passat, Els 15 Mosqueters/es van vendre calendaris solidaris a favor de l’associació local Globus pels Valents, que destina fons a la investigació del càncer infantil promoguda des de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Pel que fa als infants de la cooperativa Mitja Ametlla, actualment estan elaborant els punts de llibre, clauers i altres manualitats que vendran per col·laborar amb l’entitat Montornès Animal, centrada en la cura dels animals i el medi ambient.

L’Sputnik Gastrobar, un projecte de futur

Després de gairebé 2 anys treballant en el gastrobar, finalment la cooperativa Melnitsa n'ha pogut encendre els fogons aquest cap de setmana.

Seguint els criteris de l’Economia Social i Solidària (ESS), els joves utilitzen productes de proximitat i comerç just. Entre altres projectes, la cooperativa també ha previst dur a terme col·laboracions amb entitats de Montornès i amb equipaments com l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental, ubicada a la Masia El Molí, a tocar de l’Sputnik.

Arxivat a: Educació
Infants de la cooperativa Els 15 Mosqueters/es participen en una dinàmica grupal després de la presentació de l'Sputnik Gastrobar
Membres de la cooperativa Mitja Ametlla, joves de l'Sputnik Gastrobar, la professora de l'Escola Palau d'Ametlla Eli Fortea i la tècnica municipal d'Educació, Marga Bernárdez.
Membres de la cooperativa Els 15 Mosqueters/es, joves de l'Sputnik Gastrobar, professors de l'Escola Palau d'Ametlla i la tècnica municipal d'Educació, Marga Bernárdez.
Un moment de la presentació de l'Sputnik Gastrobar.
Exterior de l'Sputnik Gastrobar, a les instal·lacions del Centre Juvenil Sputnik.
Visita d'un membre de l'associació Globus pels Valents a la cooperativa Els 15 Mosqueters/es
Taller de creació de logotips amb el dissenyador gràfic Israel de Francisco
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona