CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les cooperatives de les escoles Mogent i Palau d’Ametlla surten al carrer

Les cooperatives de les escoles Mogent i Palau d’Ametlla surten al carrer

19/05/2022

Seguint amb el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), el 27 de maig al matí les tres cooperatives de l’Escola Mogent posaran una paradeta a la plaça de Pau Picasso per vendre les verdures que han cultivat al seu hort. El 3 de juny serà el torn de la de l’Escola Palau d’Ametlla, que s’hi desplaçarà per vendre manualitats.

L’alumnat de 5è de les escoles Mogent i Palau d’Ametlla que enguany participen en el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) han treballat de valent per tirar endavant les seves cooperatives. En els darrers mesos s’han format en l’àmbit del cooperativisme i han produït verdures i manualitats que vendran per recaptar fons per a diverses entitats del poble.

Igual que l’any passat, els infants posaran una paradeta al mercat setmanal de la plaça de Pau Picasso per realitzar la venda. El 27 de maig, de 9.30 a 12 h, les cooperatives Hortverd, Verdugent i Els Reis i les Reines de la Natura, de l’Escola Mogent, vendran verdures que han cultivat a l’hort escolar. Destinaran els beneficis a les associacions Globus pels Valents, Volumont i Montornès Animal.

Una setmana més tard, el 3 de juny, de 9.15 a 12 h, i també a la plaça de Pau Picasso, serà el torn de la cooperativa The White Tigers de l’Escola Palau d’Ametlla. En el seu cas, se centraran en la venda de manualitats a favor de Globus pels Valents.

Els infants, emmirallant-se en cooperatives de l’entorn

Com a part del programa del CuEmE, els nens i les nenes visiten projectes cooperatius de la zona per conèixer de prop el seu funcionament i les seves dinàmiques del dia a dia. Recentment, les tres cooperatives de l’Escola Mogent han visitat la iniciativa agroecològica de producció d’hortalisses i verdures La Kosturica, ubicada a Canovelles. L’alumnat ha vist amb els seus ulls mètodes d’agricultura ecològica i ha participat en tallers sobre verdures de temporada i planters amb alfàbrega.

En les darreres setmanes les cooperatives de Mogent i Palau d’Ametlla també han visitat l’Sputnik Gastrobar per intercanviar impressions amb el president de la cooperativa Melnitsa, Ivan Fernández, encarregada de gestionar el bar. Les trobades han acabat amb un joc per treballar valors com la confiança, la comunicació i el treball en equip.

Arxivat a: Educació
Visita de les cooperatives de l'Escola Mogent a La Kosturica.
Visita de les cooperatives de l'Escola Mogent a La Kosturica.
Visita de les cooperatives de l'Escola Mogent a La Kosturica.
Visita d'una de les cooperatives de l'Escola Mogent a l'Sputnik Gastrobar.
Visita de la cooperativa de l'Escola Palau d'Ametlla a l'Sputnik Gastrobar.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona