CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Gresca multitudinària i cultura al carrer amb la Festa Major 2022

Gresca multitudinària i cultura al carrer amb la Festa Major 2022

20/09/2022

Tot i la tempesta de divendres, el veïnat ha participat activament en els actes centrals de les festes, que han inclòs la represa de la Dansa de la Batalla i els correfocs als carrers i les places, entre altres propostes culturals. Entre el 23 i el 25 de setembre hi haurà cinc activitats més que també formen part de la programació de la Festa Major.

Els actes centrals de la Festa Major 2022 no van començar amb gaire bon peu per culpa de les fortes pluges de divendres, que van comportar l’anul·lació del seguici popular de la Colla de Geganters, el ball de figures i tres dels espectacles musicals, així com canvis en la data i la ubicació d’altres actes. És el cas del pregó amb l’actor Pep Plaza i el photocall de l’Associació Fotogràfica Montornès, que tot i traslladar-se al Teatre Margarida Xirgu van comptar amb nombrós públic.

Tot i el mal temps de divendres, la meteorologia va respectar el desenvolupament de les propostes que la Comissió de Festes va organitzar dissabte, diumenge i dilluns.

El foc del Ball de Diables i Drac de Montornès va ser el protagonista indiscutible de la nit de dissabte, amb el correfoc infantil, la Cremada de l’Ajuntament (posposada un dia per la pluja) i el correfoc tradicional. A l’endemà, la plaça de Joan Miró es va tornar a quedar petita amb la representació de la Dansa de la Batalla a càrrec de la Colla de Geganters de Montornès, després que l’any passat l’entitat l’adaptés per dur-la a terme a la Carpa Polivalent El Sorralet.

Els Bartomeus guanyen la 3a Batalla de Penyes

En acabar les darreres proves de la 3a Batalla de Penyes entre els Pere Anton i Els Bartomeus, l’escenari de la plaça de la Font en va acollir el veredicte dilluns a la tarda. Finalment, els verds es van imposar en el marcador després de vèncer a quatre de les cinc proves (la campanya donació de sang, l’Escalabirres, la Cursa en roba interior o no i la cursa de bales de palla). Per la seva part, els grocs van guanyar la partida d’escacs gegants gràcies a les habilitats dels infants del Club d’Escacs Montornès.

Durant el transcurs de les cinc proves, membres de l’Associació Cultural Palau Dalmanla han actuat com a jurat per supervisar el correcte desenvolupament de les activitats.

La festa encara no ha acabat!

La programació d’activitats de la Festa Major 2022 encara inclou cinc propostes més que tindran lloc aquest cap de setmana. Es tracta de la tertúlia de memòria històrica sobre els orígens migrants del veïnat (23/09), el torneig d’handbol Memorial Blanxi (24/09), el Maridatge Veggie (24/09), el XII Torneig social de karate (25/09) i el XIII Memorial Luis Cámara (25/09). La Milla Urbana prevista per dissabte ha quedat posposada pels treballs de substitució del paviment a les pistes d'atletisme.

Les xarxes, “on fire” amb la Festa Major 2022

Durant aquests dies, els usuaris i les usuàries de les xarxes socials han pogut veure stories i publicacions a les xarxes socials de l’Ajuntament (@ajmontornes) i de Cultura Montornès (@culturamontornes) amb imatges i vídeos de les activitats. A més, el veïnat ha pogut compartir el seu material amb l’etiqueta #FMMontornes22.

A l’enllaç adjunt podeu veure una galeria amb algunes de les imatges de les festes.

Arxivat a: Cultura i festes
17/09/2022 - Concert amb Los 80 Principales
16/09/2022 - Pregó amb l'actor Pep Plaza
17/09/2022 - Cremada de l'Ajuntament
17/09/2022 - Correfoc
18/09/2022 - XXXII Dansa de la Batalla
19/09/2022 - Partida d'escacs gegants
19/09/2022 - Ballada de sardanes amb la Cobla Premià
19/09/2022 - Berenar d'homenatge a la gent gran
17/09/2022 - Fontapa

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona