CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Festa Major de Montornès torna per la porta gran amb gresca i cultura popular al carrer

La Festa Major de Montornès torna per la porta gran amb gresca i cultura popular al carrer

30/08/2022

Després de les restriccions marcades per la pandèmia a l’edició de l’any passat, torna l’àmplia programació d’activitats elaborada per la Comissió de Festes, amb més de 60 propostes per a tots els públics. L’actor Pep Plaza, del programa Polònia, serà el pregoner d’enguany. La programació va acompanyada d’una campanya de sensibilització per conscienciar sobre aspectes com la convivència i el feminisme.

La Festa Major de Montornès sempre ajuda a suportar millor la tornada a la feina i a l’escola després de les vacances d’estiu. Aquest any, a més, la gresca montornesenca recupera el seu format habitual, sense les restriccions d’aforament implantades l’any passat per la pandèmia.

La Comissió de Festes, formada per representants d’entitats i treballadors/es municipals, ha organitzat més d’una seixantena de propostes per a totes les edats i gustos.

En aquesta ocasió, l’actor i humorista Pep Plaza, conegut sobretot per les seves imitacions al programa d’humor Polònia de TV3, serà el pregoner. L’artista donarà el tret de sortida als actes centrals el 16 de setembre a les 21 h, després del seguici popular i el ball de figures als jardins de l’Ajuntament.

Com és habitual, en els dies previs Montornès ja s’haurà impregnat de l’ambient festiu amb diverses propostes: la presentació de la Festa Major (7 de setembre), la presentació de les postres elaborades per la Pastisseria Viñallonga (08/09), el Vermut Infernal i el Birrafest Montornès (10/09), i la Gimcana Gegant (11/09). El 14 de setembre s’inaugurarà el nou espai socioesportiu de Montornès Nord, a les 11 h amb un acte que comptarà amb la participació de la Fundació Cruyff, i a les 18 h amb una festa per a grans i petits. 

No tot és cultura, sinó que durant tot el mes les entitats esportives duran a terme activitats que també estan incloses en la programació.

Els Bartomeus i els Pere Antons tornen a competir

Per tercer any, les penyes Els Bartomeus i Pere Antons mesuraran les seves forces en cinc proves per valorar la participació del veïnat. Es tracta de la campanya de donació de sang i plasma (13/09), l’Escalabirres (17/09), la 4a Cursa en roba interior - o no - (17/09), la partida d’escacs gegants (19/09) i la cursa de bales de palla (19/09). El mateix 19 de setembre s’anunciarà el veredicte de la batalla, a les 19.30 h a la plaça de la Font.

Fora de la Batalla, els establiments locals també competiran per lluir la millor decoració relacionada amb les dues penyes al 4t Concurs d’aparadors de la Festa Major. Hi podran participar entre l’11 i el 16 de setembre, enviant fotos de l’aparador guarnit amb les dades de contacte als correus electrònics (Necessites javascript per veure aquest correu-e) i (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Cultura popular a dojo

A banda de les penyes verda i groga, la Colla de Geganters i el Ball de Diables i Drac de Montornès també tenen un pes important en la programació, amb propostes com l’emblemàtica Cremada de l’Ajuntament (16/09), els correfocs (17/09) i la XXXII Trobada de Gegants i la Dansa de la Batalla (18/09). Podeu consultar les recomanacions sobre l’ús de la pirotècnia i les afectacions marcades per les diverses activitats al programa de les festes.

Música per moure el cos

Com no podia ser d’una altra manera, la zona de concerts de l’aparcament del CEM Les Vernedes acollirà actuacions per tancar les nits amb molt ritme. Hi haurà control d’accés sense reserva prèvia. Els grups protagonistes d’enguany són Balkan Paradise Orchestra, La Fúmiga i Wateke Group (16/09), Los 80 Principales i DJ Alain & Rubén (17/09), i Maceta Sound Beat (18/09).

També hi haurà música a altres punts com la plaça de Pau Picasso (16/09 amb el Guateque Que nos quiten lo bailao i 18/09 amb Pop per Xics), a la plaça de la Font (17/09 amb The Covers Band per la Fontapa, el 18/09 amb Alma de Boquerón per la Vermufarra, i el 19/09 amb Always Drinking Marching Band després del veredicte de la Batalla de Penyes) i a la Carpa Polivalent El Sorralet (18/09 amb l’Orquestra Maravella).

Respecte i convivència per a una bona Festa Major

El programa de les festes inclou una campanya de sensibilització amb consells i recomanacions que tenen a veure amb el consum d’alcohol moderat, el descans del veïnat, l’ús de gots reutilitzables per evitar residus, o la prevenció d’agressions masclistes i sexistes, entre d’altres. Justament per abordar aquest darrer punt, les persones que vulguin podran adreçar-se al Punt Lila i la Vela de Salut de les dimensions Violeta i Crítica les nits del 16, 17 i 18 de setembre, de 23 a 3 h, a la zona de concerts de l’aparcament del CEM Les Vernedes.

Atraccions per a tots i totes

Per segon any consecutiu i amb l’objectiu de garantir l’accés d’infants i persones adultes amb hipersensibilitat auditiva o diagnòstic del trastorn de l’espectre autista (TEA) a les atraccions del recinte firal, es reservarà una franja horària a la qual les atraccions no emetran ni música ni llums estridents. Enguany serà de 18.30 a 20 h.

El diumenge 18 de setembre, les atraccions degudament identificades oferiran una promoció 2x1, de manera que amb la compra d’un tiquet se n’obtindran dos.

Tothom amb la samarreta de les festes!

Des d’aquesta setmana ja és a la venda la samarreta de la Festa Major 2022, enguany dissenyada per Andreu Zaragoza i l’empresa local Blackout. El color triat és el blanc i conté la il·lustració de mans de membres d’entitats culturals del poble fent pinya. La samarreta té un preu de 6 euros i està a la venda als establiments Frutos Secos IKE, El Gato con Botas i Pollería Angelita.

La Festa Major, a tot arreu

Com és habitual, els perfils de Facebook, Twitter i Instagram de l’Ajuntament (@ajmontornes) i els de Facebook i Instagram del Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament (@culturamontornes) compartiran publicacions sobre les activitats. Des de la Comissió de Festes es convida el veïnat a compartir les seves pròpies imatges amb l’etiqueta #FMMontornes22.

Algunes activitats requereixen de reserva prèvia al web entrades.montornes.cat (disponible a partir del 6 de setembre a les 17 h). Podeu consultar quines són al programa. Durant la setmana vinent s’enviarà el document a les bústies de les llars. AVÍS: Tot i que no està inclòs al programa, el 17 de setembre, a les 9 h, el Casal de la Gent Gran Centre durà a terme un Campionat de bitlles i petanca.

 

Arxivat a: Cultura i festes
Imatge de la programació de la Festa Major 2022.
El pregoner de la Festa Major 2022 és l'actor i humorista Pep Plaza. (imatge: Pep Plaza)
La samarreta de la Festa Major 2022 és a la venda als establiments Frutos Secos IKE, El Gato con Botas (imatge) i Pollería Angelita.
Concert amb el grup La Fúmiga. (imatge: La Fúmiga)
Veredicte de la II Batalla de Penyes. (autor: Juanjo Bermejo)
La Dansa de la Batalla de 2021 va tenir lloc a la Carpa Polivalent El Sorralet per les restriccions de la pandèmia.
Punt Lila de la Festa Major 2021.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona