CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Ajuntament - Seu electrònica > Projectes municipals > Igualtat > Pla d'Igualtat i de Diversitat sexual i de gènere

Pla d'Igualtat i de Diversitat sexual i de gènere

El Ple de l'Ajuntament de Montornès del Vallès va aprovar en la sessió plenària del 7 de juliol de 2022, el tercer Pla d’Igualtat i Diversitat sexual i de gènere de Montornès del Vallès, un document elaborat a partir de la tasca de personal polític i tècnic de l’Ajuntament, i les aportacions del veïnat i entitats a través d’un procés de participació ciutadana. El document dona continuïtat al dos plans anteriors i recull tota la experiència en transversalitat de gènere  i politiques d’igualtat desenvolupades des del primer pla a l’any 2012.

Aquest nou document serà el que guiï les actuacions en matèria depolítiques de gènere i igualtat desenvolupades per les diferents àrees de l’Ajuntament. Així mateix, s’ha incorporat la situació del municipi en relació a la diversitat sexual, per això el nou Pla compta també amb accions que fomentin la visibilitat de la diversitat, la defensa dels drets de persones LGBTI+ i la lluita sostinguda contrala discriminació per motius d'identitat de gènere, expressió de gènere o d’orientaciósexual.

El procés va consistir en un primer moment en la elaboració d'una diagnosi percopsar el coneixement sobre la realitat de les dones i les persones LGBTI+, identificar necessitats relacionades amb les àrees d’expertesa i identificar actius i oportunitats del municipi.

La ciutadania i el personal tècnic municipal ha participat per identificar les necessitats específiques en relació al gènere i els seus itineraris vitals. D’aquesta manera, el nou pla incorpora accions més properesala situació actual que fomentaran la visibilitat de la diversitat sexual, la defensadels drets de persones LGBTI+ i la lluita sostinguda contra la discriminació per motius d'identitat de gènere, d’expressió de gènere o d’orientació sexual. 

Compromís amb la igualtat i lluitar contra les violències masclistes i LGBTIfóbiques

El Pla inclou sis línies estratègiques orientades a incrementar el compromís per la igualtat, lluitar contra les violències masclistes i LGBTIfóbiques, treballar la coeducació i transmissió d’una cultura igualitària, tenir en compta la qualitat de vida, la participació i la cultura i  tot l’àmbit vinculat amb els treballs i democratizació de les cures   

En total hi ha 41 accions que es desenvoluparan a Montornès en els propers quatre anys de vigència del Pla. A més s’han prioritzat 23 actuacions a realitzar en els dos primers anys de vigència i 18 en el dos següents. 

.
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona