CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'Ajuntament incorpora pantalles informatives sobre la freqüència de pas a les parades d’autobús

L'Ajuntament incorpora pantalles informatives sobre la freqüència de pas a les parades d’autobús

02/03/2023

Dins de l’estratègia de municipi intel·ligent Smart City, l’Ajuntament ha instal·lat tres pantalles a diverses parades d’autobús del poble per facilitar els horaris a les persones usuàries del transport públic en temps real.

Les persones que fan ús de l’autobús a Montornès compten, des de fa unes setmanes, amb una nova eina de servei per consultar la freqüència de pas dels vehicles. L’Ajuntament ha col·locat tres pantalles: una a la parada del carrer de la Llibertat i dues més a les avingudes de Barcelona i de l’Onze de Setembre.

Els dispositius permeten a les persones usuàries conèixer els horaris dels autobusos que operen al municipi en temps real i el temps que els queda per arribar a la parada.

L’actuació és una prova pilot inclosa en l’estratègia de municipi intel·ligent Smart City, un projecte inclòs en el Pla d’Actuació Municipal que comprèn actuacions a nivell intern i extern per millorar la vida al poble i l’eficiència en la gestió municipal des dels àmbits de la Mobilitat, la Governança, la Promoció Econòmica i la Sostenibilitat.

La instal·lació de les tres pantalles a les parades d’autobús està finançada en gran part pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Paral·lelament, l’empresa operadora dels vehicles, Sagalés, disposa d’una aplicació mòbil que també permet consultar els horaris i les freqüències de pas.

Avançant cap a un municipi intel·ligent

Des de la presentació de l’estratègia Smart City realitzada el febrer de 2019, l’Ajuntament ha promogut actuacions com la posada en marxa del servei municipal gratuït de connexió a Internet WiFi4EU, l’estrena d’un nou portal territorial associat al web municipal, la instal·lació de dos sonòmetres itinerants per mesurar el nivell de soroll al poble o la col·locació d'un punt de mesura de la contaminació atmosfèrica a la plaça de Pau Picasso.

Arxivat a: Ajuntament, Via pública
Pantalla a la parada d'autobús de l'avinguda de Barcelona.
Detall d'una de les pantalles.
Montornès Smart City
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona