CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Mesurant el nivell de soroll per millorar la qualitat acústica del poble

Mesurant el nivell de soroll per millorar la qualitat acústica del poble

19/04/2022

L’Ajuntament ha instal·lat dos sonòmetres per mesurar els nivells de soroll a l'avinguda de l'Onze de Setembre i al barri del Telègraf. Després d'una primera fase pilot, es traslladaran els aparells a altres punts del poble. La ciutadania pot consultar les dades dels sensors en línia a la plataforma Sentilo de la Diputació de Barcelona. L'actuació forma part del projecte Montornès Smart City.

L’estratègia de municipi intel·ligent Smart City avança, ara amb la instal·lació de dos sonòmetres itinerants per mesurar el nivell de soroll al poble.

En una primera fase pilot, els dos aparells estan situats a l’avinguda de l’Onze de Setembre i al barri del Telègraf. El primer servirà per avaluar el soroll provocat pel trànsit de vehicles a la carretera BV-5001 pel nucli urbà, mentre que amb el segon es quantificaran els nivells generats al polígon industrial Can Bosquerons de Baix.

Després d’aquesta primera etapa, l’Ajuntament traslladarà els dispositius a altres ubicacions previstes al mapa de soroll aprovat pel Ple municipal. Entre les zones hi ha diversos punts dels barris de Can Bosquerons, Montornès Nord, La Bòbila, Castell Can Comas o el Centre, a més de zones industrials com Concentració Industrial Vallesana.

Un cop finalitzades les primeres mesures, el Consistori disposarà d’un mapa de so del municipi actualitzat i amb informació fiable sobre la qualitat acústica del territori. La sensòrica està integrada a la plataforma Sentilo, encarregada de la gestió Internet of Things (la Internet de les coses) a Montornès. La ciutadania pot consultar les dades dels sensors al web sentilo.diba.cat

La Diputació de Barcelona ha subvencionat el cost dels dos sensors TA120 de CESVA, valorats en un total de 5.000 euros.

Un municipi tecnològicament avançat i intel·ligent

També dins de l’estratègia Smart City, en els darrers mesos l’Ajuntament ha estrenat un portal territorial associat al web municipal que inclou informació del planejament urbanístic, elements patrimonials, equipaments públics i hidrants. Incorpora utilitats que permeten imprimir i dibuixar sobre el mapa, amb informació actualitzada i geoposicionada que està en constant actualització.

El projecte Smart City, inclòs en el Pla d’Actuació Municipal, comprèn actuacions a nivell intern i extern per millorar la vida al poble i l’eficiència en la gestió municipal. Altres de les accions realitzades són la creació de punts amb Wifi gratuït a una dotzena d’espais del poble, la instal·lació de càmeres a diversos llocs, la implantació de sistemes telemàtics com la cita prèvia per a l’atenció presencial, i la millora de la relació de la ciutadania amb l’administració a través de la carpeta ciutadana.

Arxivat a: Via pública
Sonòmetre ubicat a l'av. de l'Onze de Setembre.
Informació dels sonòmetres a la plataforma Sentilo.
Informació dels sonòmetres a la plataforma Sentilo.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona