CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès avança cap a una mobilitat més sostenible i eficient

Montornès avança cap a una mobilitat més sostenible i eficient

14/08/2020

En el marc del projecte Smart City, l’Ajuntament preveu implementar diverses accions relacionades amb la mobilitat, com un aparcament intel·ligent, pantalles informatives a parades de bus i estacions de bicicletes elèctriques per desplaçar-se a Montmeló. La Generalitat subvencionarà el 70 % del cost de les actuacions dins del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

L’estratègia de ciutat intel·ligent (Smart City) a Montornès va agafant forma. El projecte ha incorporat dues noves accions que funcionaran a mode de prova pilot.

D’una banda, l’Ajuntament preveu habilitar un aparcament intel·ligent a un punt amb una alta concentració de cotxes. Mitjançant la tecnologia (ja siguin panells informatius o una app mòbil) la ciutadania tindrà informació en temps real sobre la disponibilitat de places lliures. Els serveis tècnics estudien ubicar l’espai a zones perifèriques com el recinte firal o la plaça dels Gegants per minimitzar els desplaçaments pel centre del poble.

D’altra banda, dins d’aquesta estratègia es contempla la instal·lació de pantalles informatives a les parades de bus perquè els usuaris i les usuàries coneguin la freqüència de pas dels autobusos en aquell moment així com altra informació municipal d’interès. L’objectiu és que la ciutadania també pugui consultar les dades del servei en temps real des del seu terminal mòbil.

Una altra actuació inclosa en l’àmbit de mobilitat de l’estratègia Smart City, anunciada el març de l’any passat, és la implantació d’un sistema públic de bicicletes elèctriques que aproparà el veïnat a l’estació de rodalies de Renfe, a Montmeló. A Montornès, les estacions es trobaran a l’aparcament del CEM Les Vernedes i a una altra ubicació encara per definir.

Per poder dur a terme les tres accions, pressupostades en 111.156, 65 €, la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 77.809,66 € a l’Ajuntament de Montornès dins del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

La previsió és que les iniciatives es materialitzin cap al 2022.

Arxivat a: Ajuntament
Parada de bus a Montornès (imatge d'arxiu)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona