CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Salut, esports i espectacles, entre les propostes més votades a la primera edició del +30 Kosmos

Salut, esports i espectacles, entre les propostes més votades a la primera edició del +30 Kosmos

14/11/2022

L’assemblea del +30 Kosmos ha atret un total de 174 persones. Entre les iniciatives que han rebut més vots hi ha una jornada d’activitats infantils adaptada per a nens i nenes amb diversitat funcional, una exposició fotogràfica sobre el Parkinson i una prova d’Enduro pels carrers del poble.

El veïnat ha dit la seva en la primera edició del +30 Kosmos, una iniciativa de participació ciutadana que té per objectiu ajudar a materialitzar activitats de caire esportiu, cultural, social o de lleure, presentades per persones majors de 30 anys.

Dissabte a la tarda, un total de 174 persones es van aplegar al Teatre Margarida Xirgu per conèixer les propostes participants i que finalment han arribat a la fase de votació. L’Ajuntament destinarà 20.000 euros al llarg de 2023 per dur a terme aquelles que han obtingut més suport. La iniciativa segueix l’experiència del Kosmos juvenil, engegada el 2018 pel Departament de Joventut i consolidada ja com a una eina participativa que defineix anualment les activitats juvenils del municipi.

Propostes que fan comunitat

La proposta Diversitat Festiva va ser la més votada, amb 1.549 punts, de les 12 que van arribar a la fase final del +30 Kosmos. Es tracta d’una jornada d’activitats infantils oberta a tothom i adaptada a nens i a nenes amb diversitat funcional. La iniciativa Parkinson al desnudo, amb 1.394 punts, va ser la segona. En aquest cas, és una exposició fotogràfica dedicada a la malaltia del parkinson que anirà acompanyada d’un monòleg i un concert. La tercera proposta amb més vots, amb 844 punts, va ser la que proposava organitzar una prova ciclista d'Enduro XC urbà.

L'any vinent també es farà una nit de monòlegs (708 punts), un espectacle de talents batejat com a Mont-Talent (702 punts), una iniciativa per decorar el carrer de l’Estrella anomenada Som estrellats (664 punts) i una fira de la dona (601 punts).

Les propostes descartades han estat: la jornada animalista +Cotes Solidàries (589 punts); una jornada d'elaboració de catifes al carrer que es presentava amb el nom Montornès en Colors (530 punts); un cicle de curts (502 punts); un cicle de sessions d'observacio del cel nocturn (414 punts), i un torneig d’Street Fighter (69 punts).

La dotació de cada activitat inclosa en el +30 Kosmos 2023 serà la següent:

  • Diversitat Festiva: 4.000 euros.
  • Parkinson al desnudo: 3.450 euros.
  • Enduro XC urbà: 3.000 euros.
  • Nit de monòlegs: 4.000 euros.
  • Mont-Talent: 1.800 euros.
  • Som Estrellats: 2.000 euros.
  • Fira de la Dona: 1.750 euros.
Arxivat a: Ajuntament, +30 Kosmos, Ciutadania
Participants en l'assemblea del +30 Kosmos amb l'alcalde, José A. Montero, i la regidora de Participació Ciutadana, Mar Garcia.
Exposició de les activitats presentades als +30 Kosmos.
Urnes amb cada activitat presentada als +30 Kosmos.
Votacions en grups a la sala inferior del Teatre Margarida Xirgu.
Votacions en grups a la sala inferior del Teatre Margarida Xirgu.
Votació individual de les activitats dels +30 Kosmos.
Un moment de l'acte.
Recompte dels vots grupals.
Professionals municipals fan el recompte total dels vots.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona