CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > “Parkinson al desnudo”: la malaltia a través de la fotografia, els col·loquis, l’humor i la música

“Parkinson al desnudo”: la malaltia a través de la fotografia, els col·loquis, l’humor i la música

06/04/2023

En el marc dels pressupostos participatius +30 Kosmos del Departament de Participació Ciutadana, un grup de veïns ha organitzat un projecte per donar visibilitat a la malaltia de Parkinson. Hi haurà activitats l’11 d’abril a Can Saurina i el 15 del mateix mes a la plaça de Pau Picasso.

Parkinson al desnudo és el nom de la iniciativa que diversos veïns del poble han organitzat per primera vegada a Montornès a l’entorn del Dia Mundial del Parkinson. La proposta va ser una de les més votades als pressupostos participatius +30 Kosmos del Departament de Participació Ciutadana.

El projecte es divideix en dues jornades.

Activitats a Can Saurina

La primera cita serà l’11 d’abril, a les 18 h, a Can Saurina. L’equipament acollirà un col·loqui que comptarà amb intervencions de la neuròloga Maria del Claustre Pont i la neuropsicòloga Sara Carrillo, totes dues de l'Hospital de Granollers.

Seguidament, a les 19 h, s'obrirà una exposició fotogràfica, amb la presència dels pacients de Parkinson Julián García, Montse Alonso i Olga Alonso, la fotògrafa Míriam Rubio i el productor Juanjo Bermejo. La mostra, que capta el viatge emocional de les persones malaltes, pretén conscienciar la població sobre el Parkinson i fer costat a aquelles que la pateixen.

Activitats a la plaça de Pau Picasso

Les propostes de Parkinson al desnudo continuaran el dissabte 15 d’abril al matí amb diverses activitats per a tota la família a la plaça de Pau Picasso. Una xocolatada solidària a càrrec de l’associació local Divermon i tallers infantils de pintura donaran el tret de sortida a la jornada a les 10 h.

A les 10.15 h es donarà inici a un col·loqui amb la doctora Ana Lucía Ferro, metgessa a l'Hospital del Mar. Les rialles arribaran de la mà de Santi Pérez i Elefantana, que oferiran el monòleg Perfectamente imperfectos a les 11.30 h. El grup Alma de Boquerón tancarà l'acte amb un concert a les 13 h. Des de les 12.30 h, les penyes Els Bartomeus i Pere Anton hi col·laboraran amb un vermut solidari.

L'organització destinarà els beneficis a la fundació Avan, entitat que dona suport terapèutic a persones afectades per malalties neurològiques.

 

Arxivat a: Ciutadania, +30 Kosmos
Parkinson al desnudo.
Cartell de l'activitat.
Cartell de l'activitat.
Cartell de l'activitat.
Cartell de l'activitat.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona