CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’exposició “Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència” arriba a Montornès

L’exposició “Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència” arriba a Montornès

04/11/2022

El veïnat podrà visitar la mostra “Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència” a Can Saurina del 9 al 20 de novembre. La inauguració tindrà lloc el dimecres 9, a les 18 h, i inclourà una visita guiada i la projecció del documental “Lalgam, relatos de supervivencia”, dirigit per Clara Calvet i Sebastián Riveaud.

A partir del dimecres 9 de novembre es podrà visitar a Can Saurina l'exposició “Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència”. La presentació de la mostra i del projecte SOS Sàhara al qual pertany, tindrà lloc a les 18 h i anirà a càrrec del regidor de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Montornès i vicepresident del Consell Municipal de Cooperació, Sergio Carrillo, i comptarà amb el testimoni d’Abida Mohmed Hussein, directora de comunicació del Ministeri d’Assumptes Exteriors de la RASD, que forma part del grup de 8 dones que han participat en l’exposició.

També hi seran presents representants de la Federació ACAPS i de l’entitat Ruido Photo, impulsors de la iniciativa.

L’exposició recull el testimoni de 8 dones sahrauís dels campaments de refugiats i refugiades i dels territoris ocupats del Sàhara Occidental i la diàspora en què expliquen el seu paper en la lluita no violenta del poble sahrauí i com influeix el fet de ser dones.

A l’entorn de la mostra s’han organitzat visites guiades a l’alumnat dels centres educatius de secundària, al centre de formació d’adults i als grups de conversa en català i castellà del Consorci per a la Normalització Lingüística de Montornès.

Una projecció sobre les mines antipersona als campaments

Un cop acabada la presentació, es projectarà el documental “Lalgam, relatos de supervivencia” amb la col·laboració de la CCASPS (Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí).

El film, dirigit per Clara Calvet i Sebastián Riveaud, dona a conèixer la vida de les persones afectades per les mines antipersona als campaments de refugiats i refugiades sahrauís i fa visible la feina que fa sobre el terreny l’Asociación Sahrauí de Víctimas de Minas Terrestres.

Al final del documental es donarà pas a un col·loqui en què intervindrà el representant del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya, membres de l’Asociación Sahrauí de Víctimas de Minas Terrestres(ASAVIM) i activistes saharuís de la diàspora. 

La campanya de sensibilització SOS Sàhara arriba al municipi finançada per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament sota la coordinació d’ACAPS i Novact i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montornès i la Diputació de Barcelona. L'acció està inclosa en els European Days of Local Solidarity.

Arxivat a: Ciutadania, Cooperació
Imatge de l'exposició “Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència”

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona