CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Agenda > Inauguració de l'exposició “Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència”

Inauguració de l'exposició “Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència”

Dia i hora: dimecres 09/11/2022 a les 18:00

Lloc: Can Saurina (c. Major, 2)

El 9 de novembre s'inaugurarà aquesta mostra sobre la lluita no violenta de les dones en el conflicte del Sàhara Occidental. L'acte inclourà una visita guiada i la projecció d'un documental.

Entre el 9 i el 20 de novembre, Can Saurina acull l'exposició Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència, una iniciativa de la Federació ACAPS, NOVACT - Institut Internacional per l'Acció Noviolenta i de l’entitat Ruido Photo. La proposta, inclosa en el projecte SOS Sàhara, compta amb el suport de l'Ajuntament de Montornès i de la Diputació de Barcelona, i amb el finançament de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. L'acció està emmarcada en els European Days of Local Solidarity.

La mostra recull el testimoni de 8 dones sahrauís dels campaments de refugiats i refugiades i dels territoris ocupats del Sàhara Occidental i la diàspora en què expliquen el seu paper en la lluita no violenta del poble sahrauí i com influeix el fet de ser dones.

A l’entorn de l'exposició s’han organitzat visites guiades a l’alumnat dels centres educatius de secundària, al centre de formació d’adults i als grups de conversa en català i castellà del Consorci per a la Normalització Lingüística de Montornès.

L'horari de visita és el següent:

  • De dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h.
  • Caps de setmana, d'11 a 14 h.

La inauguració de l'exposició serà el dimecres 9 de novembre, a les 18 h, a Can Saurina. L'acte comptarà amb les intervencions del regidor de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Montornès i vicepresident del Consell Municipal de Cooperació, Sergio Carrillo, i d’Abida Mohamed Hussein, directora de comunicació del Ministeri d’Assumptes Exteriors de la RASD, que forma part del grup de 8 dones que han participat en la mostra. També hi seran presents representants de la Federació ACAPS i de l’entitat Ruido Photo, impulsors de la iniciativa. Un cop acabada la presentació, es projectarà el documental “Lalgam, relatos de supervivencia” amb la col·laboració de la CCASPS (Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí). El film, dirigit per Clara Calvet i Sebastián Riveaud, dona a conèixer la vida de les persones afectades per les mines antipersona als campaments de refugiats i refugiades sahrauís i fa visible la feina que fa sobre el terreny l’Asociación Sahrauí de Víctimas de Minas Terrestres. Al final del documental es donarà pas a un col·loqui en què intervindrà el representant del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya, membres de l’Asociación Sahrauí de Víctimas de Minas Terrestres(ASAVIM) i activistes saharuís de la diàspora.

Arxivat a: Cultural, Social, Sociocultural
Cartell de l'exposició
Cartell de l'exposició
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona