CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Oberta l'exposició “Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència” a Can Saurina

Oberta l'exposició “Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència” a Can Saurina

10/11/2022

La mostra ha quedat inaugurada aquest dimecres amb una visita guiada i la projecció d'un documental. Una quinzena de persones han seguit l'acte, juntament amb representants de la Federació ACAPS, de Ruido Photo i de la CCASPS.

Fins al 20 de novembre s'exposa a Can Saurina la mostra Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència a la sala d'exposicions de Can Saurina. La iniciativa és un treball conjunt de la Federació ACAPS, NOVACT - Institut Internacional per l'Acció Noviolenta i de l’entitat Ruido Photo.

Una quinzena de persones han assistit a l'acte inaugural de l'exposició, que ha comptat amb les intervencions del regidor de Cooperació, Sergio Carrillo; la representant del departament de comunicació de la Federació ACAPS, Sonia Herrero; el videògraf de Ruido Photo, Samuel Nácar; i la directora de Comunicació del Ministeri d'Assumptes Exteriors de la RASD (República Árabe Saharaui Democrática), Abida M. Buzeid, que ha connectat en directe des d'un dels camps de refugiats/des del Sáhara Occidental. L'activista sahrauí Jira també ha estat present.

La inauguració de la mostra també ha inclòs una visita guiada i la projecció del documental Lalgam, relatos de supervivencia, dirigit per Clara Calvet i Sebastián Riveaud amb la col·laboració de la CCASPS (Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí).

L'exposició recull el testimoni de 8 dones sahrauís dels campaments de refugiats i refugiades i dels territoris ocupats del Sàhara Occidental i la diàspora en què expliquen el seu paper en la lluita no violenta del poble sahrauí i com influeix el fet de ser dones.

La proposta, inclosa en el projecte SOS Sàhara, compta amb el suport de l'Ajuntament de Montornès i la Diputació de Barcelona, i amb el finançament de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. L'acció està emmarcada en els European Days of Local Solidarity.

L'horari per visitar l'exposició Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència és de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h; i els caps de setmana, d'11 a 14 h.

Arxivat a: Cooperació
Un moment de la visita guiada.
Un moment de la visita guiada.
Un moment de la visita guiada.
Sonia Herrero, de la Federació ACAPS, en la seva intervenció.
Un moment de la intervenció de Abida M. Buzeid, directora de Comunicació del Ministeri d'Assumptes Exteriors de la RASD.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona