CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Centre Juvenil Sputnik rep el reconeixement “Equipament Responsable” de la Diputació de Barcelona

El Centre Juvenil Sputnik rep el reconeixement “Equipament Responsable” de la Diputació de Barcelona

05/10/2022

Montornès és un dels 11 municipis que han aconseguit les distincions que la Diputació atorga als equipaments i espais municipals educatius, esportius i de joventut que poden arribar a ser edificis inclusius, igualitaris i sostenibles i a la vegada promoure la participació de les persones usuàries.

Gairebé dos anys després de la seva inauguració oficial, el Centre Juvenil Sputnik ha estat un dels espais protagonistes a la jornada Equipaments 2030: responsables i educadors que l’Oficina del Pla Jove de l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona ha celebrat aquest dimarts al paranimf de la seu de la institució.

L’edifici del barri de La Bòbila és una de les 11 iniciatives que han rebut el reconeixement “Equipament Responsable” a la trobada. El projecte pretén transformar els espais municipals a través de la modernització arquitectònica i la sostenibilitat energètica de les construccions per esdevenir referents públics de responsabilitat mediambiental.

A la vegada es vol convertir els equipaments en referents educadors en els valors i els principis de la inclusió, la diversitat, la no discriminació, la interculturalitat, l’equitat de gènere, la igualtat de drets, la participació democràtica i la ciutadania activa.

A la jornada, a més de donar a conèixer la construcció i les activitats que s’hi desenvolupen, el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Montornès, Sergio Carrillo, ha exposat diverses iniciatives adreçades al jovent, entre les quals hi ha el projecte "Dimensions joves" de suport integral al jovent. Des del mes de febrer, s'han presentat cinc dimensions: la "Sociolaboral", la "Violeta", la "Crítica", la "Mobilitat Internacional" i la "Orientació Acadèmica". Es tracta d’espais d’assessorament adreçats al jovent sobre matèries com la feina, la igualtat, el suport emocional i la prevenció d'addiccions, els viatges i els estudis, respectivament.

L’Sputnik, un equipament sostenible i educador

Des d’un inici, el Centre Juvenil Sputnik ha estat concebut com a una infraestructura ecològica i eficient que compta amb la qualificació energètica A. Part dels elements constructius són reciclats i tenen l’etiquetatge de producte sostenible. L’edifici, dissenyat amb materials que faciliten l’aïllament i l’aprofitament energètic, disposa de plaques solars fotovoltaiques i d’un sistema informatitzat de controls de consum d’aigua i electricitat, així com un mesurador de CO2 per garantir la qualitat de l’aire interior.

En els darrers dos anys, a més de l’activitat diària centrada en espais de joc i estudi, l’Sputnik ha estat l’escenari de gran part de les activitats votades als pressupostos Kosmos. El mateix jovent s’encarrega d’organitzar i planificar cadascuna de les propostes.

Arxivat a: Ajuntament, Joventut
Un moment de la jornada "Equipaments 2030: responsables i educadors".
Participants en la jornada "Equipaments 2030: responsables i educadors". (imatge: Diputació de Barcelona)
El Centre Juvenil Sputnik en un moment del 3r Festival d'Oci Alternatiu de Montornès (FOAM) celebrat l'1 d'octubre.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona