CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Solidaritat i conscienciació en els primers actes amb públic del Centre Juvenil Sputnik

Solidaritat i conscienciació en els primers actes amb públic del Centre Juvenil Sputnik

08/06/2021

La I Jornada Animalista i Mediambiental de Montornès (JAMMon), una xerrada sobre el conflicte a Colòmbia, un concert amb el grup Ketekalles i un espectacle pirotècnic han omplert d’activitat l’equipament aquest cap de setmana.

Tot i que el Centre Juvenil Sputnik funciona des de l’octubre amb limitacions per la situació sanitària, el nou espai del barri de La Bòbila s'ha donat per inaugurat aquest diumenge amb un acte anomenat Enlairem l’Sputnik.

L’esdeveniment ha coincidit amb l’inici del cicle de concerts solidaris dels pressupostos participatius Kosmos 2021 del departament municipal de Joventut. A la primera sessió s’han recaptat fons per al Consejo Regional Indígena del Cauca, el CRIC, a favor del poble colombià.

La tarda ha començat amb una xerrada sobre la situació a Colòmbia a càrrec de la periodista Berta Camprubí, del diari El Salto. A la conferència, la comunicadora ha analitzat la situació al país coincidint amb les noves protestes dels moviments populars i indígenes cinc anys després de l’acord de pau.

Seguidament, el grup Ketekalles ha presentat el seu treball Remendar el caos en un concert celebrat a l’espai de l’Sputnik Gastrobar en comptes de a l’exterior per la pluja.

La colla Ball de Diables i Drac de Montornès ha posat el punt i final a la tarda amb un espectacle pirotècnic al recinte de l’equipament realitzat després del visionat d’un vídeo projectat a l’exterior.

Per donar suport al consell, a més d’habilitar una caixa de resistència, les joves impulsores del cicle de concerts solidàris han promogut la compra de 12 exemplars del llibre Cristina Bautista, Vuelo sangrante de esta tierra. El conte parla de la vida de la líder del poble nasa, assassinada per defensar el seu territori. Amb la compra, la periodista Berta Camprubí i el seu equip imprimiran més còpies que faran arribar als infants de Colòmbia. A més, el 10 % dels beneficis aconseguits amb la venda de begudes i menjar de l’Sputnik Gastrobar durant la tarda anirà al Consejo Regional Indígena del Cauca.

JAMMon: units i unides pels animals i la natura

El dia d’abans, el Centre Juvenil Sputnik va esdevenir un punt de trobada per als apassionats i les apassionades dels animals i el medi ambient. També dins dels pressupostos Kosmos 2021, l’associació Montornès Animal va organitzar una fira amb paradetes, tallers, xerrades i xous relacionats amb la temàtica.

La jornada va començar amb una recollida de residus pels camins de Can Xec i va culminar amb l’espectacle Improshow a càrrec de la companyia Planeta Impro.

Arxivat a: Cooperació, Joventut, Medi Ambient
Espectacle pirotècnic per inaugurar l'Sputnik (imatge: Josep Flores)
Xerrada sobre la situació a Colòmbia amb la periodista Berta Camprubí
Exemplars del llibre "Cristina Bautista, Vuelo sangrante de esta tierra"
Concert amb el grup Ketekalles
Projecció d'un vídeo previ a l'espectacle pirotècnic
Paradetes i activitats a la Jornada Animalista i Mediambiental de Montornès (JAMMon)
Improshow per tancar la JAMMon
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona