CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Dimensió Sociolaboral - Programa de foment de l’ocupació juvenil

Dimensió Sociolaboral - Programa de foment de l’ocupació juvenil

07/02/2022

El projecte s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys i conté dos itineraris d’atenció en funció del grau formatiu i l’experiència de les persones. També inclou un treball de prospecció i contacte amb el teixit empresarial per al foment de les pràctiques i les contractacions a menors de 30 anys.

Aquest dilluns s’ha presentat la Dimensió Sociolaboral, un projecte de foment de l’ocupació juvenil realitzat en el marc del Pla de Resiliència Local de la Diputació de Barcelona i destinat a joves de Montornès d’entre 16 i 29 anys.

L’acte, celebrat a Can Saurina, ha comptat amb la presència del regidor delegat de l’Àrea d’Acció Social i regidor d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, Jordi Delgado. 

El programa oferirà orientació i intermediació laboral i espais amb recursos per a la recerca de feina. 

Dos itineraris per a perfils diferenciats

La Dimensió Sociolaboral inclou dos itineraris d’atenció en funció del grau formatiu i l’experiència de les persones. Un s’adreça a joves amb baixa qualificació formativa i amb escassa o sense experiència laboral. Aquí s’oferiran recursos per desenvolupar i adquirir competències clau i habilitats socials a través de la pràctica esportiva i l’expressió corporal. També hi haurà la possibilitat de fer un tastet de diferents ocupacions: ciclomissatgeria i reparació de bicicletes, jardineria i horticultura, manteniment, i esports. Un cop finalitzats els tastets, hi haurà l’oportunitat de realitzar formació de monitor/a d’activitats poliesportives. Les accions formatives aniran vinculades a dos Plans d’Ocupació Local amb una durada de 6 mesos i a la realització de pràctiques en empreses.

L’altre itinerari acollirà persones joves amb titulació post obligatòria, com cicles formatius, graus i/o Màsters universitaris. Se’ls oferirà un espai on puguin desenvolupar-se de manera integral i descobrir les seves potencialitats per fer-se valdre en el camí cap a la inserció laboral. A més es farà formació en llengua anglesa orientada a superar processos de selecció en aquest idioma.

Una de les línies de treball del programa serà la prospecció i contacte amb el teixit empresarial de l’entorn per a la realització de pràctiques i l’assessorament a  les empreses sobre les subvencions que atorga el SOC a través del Fons Social Europeu i dels diferents programes i projectes vinculats a les contractacions de joves menors de 30 anys.

Les persones que vulguin més informació sobre el projecte Dimensió Sociolaboral poden adreçar-se al Departament d'Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, ubicat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana del carrer de Sant Isidre 11-13, trucant al 93 566 70 04 o enviant un missatge a través del WhatsApp 697 461 557 o bé al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e). L'horari és de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Cinc dimensions per a una atenció integral al jovent 

La Dimensió Sociolaboral és un dels cinc àmbits que es treballaran amb l’objectiu de fer un acompanyament integral al jovent del poble i que implica directament els departaments municipals d’Educació, Joventut, Serveis Socials, Polítiques d’Igualtat, i Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç.

A més de la Dimensió Sociolaboral s’aniran desenvolupant i presentant properament la resta de dimensions: la Crítica (dedicada a la prevenció del consum de drogues, pantalles i per a la millora de la gestió emocional), la Violeta (que treballarà aspectes afectius i sexuals, LGBTi+ i atenció a la joventut), la Mobilitat i l’Orientació Acadèmica.

Arxivat a: Joventut, Ocupació, Promoció Econòmica
Intervenció del regidor d'Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, Jordi Delgado, a la presentació del projecte Dimensió Sociolaboral.
Un moment de la presentació del projecte Dimensió Sociolaboral.
Un moment de la presentació del projecte Dimensió Sociolaboral.
La tècnica d'orientació del col·lectiu de Joves de l'Ajuntament, Rocío Cortés, amb la imatge promocional del projecte.
Fotograma del vídeo explicatiu del projecte Dimensió Sociolaboral.
Logotip del projecte Dimensió Sociolaboral.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona