CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’alumnat de Montornès, paladí de l'entorn

L’alumnat de Montornès, paladí de l'entorn

22/04/2022

Dins del projecte CuEmE, els nens i les nenes de la cooperativa Mitja Ametlla de l’Escola Palau d’Ametlla han realitzat una plantada d’arbres i arbustos a la llera del riu Mogent on recentment ha tingut lloc una acció d’extracció de canya americana. Per la seva part, l’Escola Mogent n’ha dut a terme una altra en els darrers dies, i l’Escola Marinada la farà el 5 de maig.

Aquest divendres, 22 d'abril, es commemora el Dia Mundial de la Terra i des de l’Escola Palau d’Ametlla ho han celebrat d’una manera molt especial.

Els infants de la cooperativa Mitja Ametlla, ara a 6è de l’Escola Palau d’Ametlla, han realitzat una plantada d’arbres amb els diners que van aconseguir el curs passat a través del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), a Montornès coordinat pel Departament d’Educació de l’Ajuntament.

Amb la venda de les manualitats que els nens i les nenes van crear, van aconseguir 272 euros que han destinat a la plantada que han fet aquest matí amb el suport de membres de l’associació Montornès Animal, entitat amb la qual van col·laborar, i amb el guiatge del tècnic de Medi Ambient de l’associació Gestió Natural, Artur Degollada.

Els infants han col·locat les espècies al llarg de la llera del riu Mogent, concretament a punts on recentment s’ha extret canya americana, una espècie invasora que té un impacte negatiu en l’ecosistema fluvial. L’alumnat ha plantat diverses espècies autòctones: 6 freixes de fulla petita (Fraxinus angustifolia), 3 salzes blancs (Salix alba), 2 gatells (Salix atrocinerea), 2 saulics (Salix purpurea), 2 esparganiàcies (Sparganium) i 2 lisimàquies (Lysimachia vulgaris). En funció de la tipologia, han ubicat algunes a dins de l’aigua, altres a la llera, i la resta més a prop del camí.

Plantar arbres per educar en el respecte a la natura

Fora del projecte CuEmE, els centres educatius del poble també aposten per aquest tipus d’iniciatives. Recentment, l’alumnat de l’Escola Mogent ha dut a terme una plantada a la plana de Can Vilaró. A més, l’Escola Marinada en farà una altra el 5 de maig, a tocar de la passera de Montornès Nord, on també s’ha extret canya americana en els darrers mesos.

 

Arxivat a: Educació, Medi Ambient
Un moment de la plantada d'aquest matí.
Un moment de la plantada d'aquest matí.
Foto de grup de la plantada, amb l'alumnat i la professora de l'Escola Palau d'Ametlla, membres de Montornès Animal i el tècnic de l'associació Gestió Natural, Artur Degollada.
Un moment de la plantada d'aquest matí.
Un moment de la plantada d'aquest matí.
Un moment de la plantada d'aquest matí.
El tècnic de Gestió Natural ha explicat les característiques de cada arbre abans de sortir de l'escola.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona