CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Ajuntament - Seu electrònica > Informació oficial > Normativa en elaboració > Consulta prèvia sobre el reglament regulador del servei de la Llar d’Infants Municipal de Montornès del Vallès

Consulta prèvia sobre el reglament regulador del servei de la Llar d’Infants Municipal de Montornès del Vallès

Període de consulta del 13 al 27 de març´de 2023 

Amb l’aprovació de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques, s’introdueixen diverses novetats per incrementar la participació ciutadana en el procediment d’elaboració de normes, entre les quals destaca la necessitat de sol·licitar, amb caràcter previ a l’elaboració de la norma, l’opinió de ciutadans i empreses sobre els problemes que es volen solucionar amb la iniciativa, la necessitat i l’oportunitat d' aprovar-la, els objectius de la norma i les possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores. Per aquest motiu, l’article 133 regula la dita participació dels ciutadans. 

Problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa

El Reglament del servei de la Llar d’infants té per finalitat estructurar i fixar els criteris i el procediment per a l’accés al servei dels usuaris per tal de garantir a les persones l’accés en igualtat de condicions a totes les prestacions, així com els criteris per sol·licitar-les, justificar-les i establir els drets i obligacions corresponents al servei. 

Aquesta iniciativa pretén:

  • Obtenir una reglamentació adequada al marc normatiu actualment vigent.
  • Detallar i descriure els conceptes, drets, obligacions i deures,  tràmits i procediments que comporta el servei i l’accés dels usuaris al mateix.  

Necessitat i oportunitat de l’aprovació del Reglament

L’Ajuntament ha promogut la redacció d’aquest Reglament per afrontar les següents necessitats:

  • La manca de regulació o la regulació obsoleta en aspectes considerats rellevants de la prestació del servei.
  • Necessitat d’actualitzar i descriure de forma detallada el procediment de sol·licitud, d’accés, etc, del servei.
  • Estalviar gestions administratives i simplificar procediments. 

És, doncs, oportú en aquests moments, després de l’experiència dels darrers anys, iniciar un treball tècnic incorporant-hi la visió de la ciutadania envers el servei. 

Objectius de la norma 

  1. Adaptar-se al marc normatiu.
  2. Descriure en detall tots els drets, deures, requeriments documentals i procedimentals que han de complir els aspirants amb dret a rebre el servei municipal.  
  3. Simplificar criteris i procediments.

Possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores 

El Reglament comporta una major seguretat jurídica i una major clarificació i accés a la informació per part dels usuaris i usuàries del servei. 

Un plantejament basat a no abordar aquestes actualitzacions restaria pes a la voluntat expressa de l’Ajuntament d’oferir una  millor publicitat i transparència en els afers referents al servei de la llar d’infants.  

La ciutadania i les organitzacions que ho considerin adient poden remetre les seves opinions del 13 al 27 de març de 2023, emplenant la següent instància o a través de la plataforma Participa 311.

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona