CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Tancat el subministrament d’aigua als horts municipals

Tancat el subministrament d’aigua als horts municipals

07/02/2024

Aquesta setmana s’ha tancat l’aigua de reg als horts municipals en compliment de la resolució de l’estat d’emergència per sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua. L’ACA dona a aquests espais la mateixa consideració que als jardins i zones verdes, i, per tant, cal aplicar-los les mateixes restriccions.

Des de dimarts estan tancades les aixetes d’aigua de reg dels horts de titularitat municipal que hi ha al tram final de l’avinguda del riu Mogent. L’espai té una quarantena de parcel·les dedicades al cultiu de verdures i es mantenia fins ara amb un sistema de reg amb aigua potable d’abastiment. L’ACA dona als horts la mateixa consideració que a les zones verdes i els jardins, de manera que el reg si no és per degoteig o manual i amb aigües freàtiques, no està permès.

La mesura s’aplica en compliment de la resolució de l’Agència Catalana de l’Aigua de l’1 de febrer en que es va declarar l’estadi 1 d’emergència per sequera. 

En relació al reg de parcs i jardins, només està permès el reg d’arbres i arbusts amb aigües regenerades o freàtiques, utilitzant la mínima imprescindible. És per això que, tot i tenir sistemes de reg per degoteig, hi ha zones verdes de Montornès que no es poden regar. L’Ajuntament està fent un estudi per prioritzar aquells espais on dur a terme selectivament el reg de forma manual transportant-hi aigua de pou, sense perjudicar el consum global.

Arxivat a: Ciutadania, Promoció de la Salut, Territori, Via pública
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona