CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès diu NO a les violències masclistes

Montornès diu NO a les violències masclistes

24/11/2023

Aquest migdia s’ha fet la lectura del manifest institucional del Dia Internacional contra les Violències Masclistes 2023 al davant de l’Ajuntament. L'acte també ha comptat amb la participació de l'alumnat de l'Assemblea de Coeducació de l'Institut Marta Mata. Un altre dels actes destacats de la programació a l'entorn del 25N ha estat la inauguració de l’exposició "De l’oblit a la revolta. Deesses invisibles" aquest dijous a Can Saurina.

El municipi se suma a la commemoració del Dia Internacional contra les Violències Masclistes 2023 aquests dies amb activitats per sensibilitzar i reflexionar sobre la violència envers les dones.

Aquest divendres al migdia, un dia abans del 25N, la regidora de Feminisme i Diversitats, Natalia Segura, ha llegit el manifest institucional en un acte que ha tingut lloc al davant de l’Ajuntament. A la trobada s’ha fet un homenatge a les 52 dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles al llarg de l’any. Ja en són 1.236 les que han perdut la vida per aquest mateix motiu des de 2003. L’acte ha comptat amb la participació de l’Assemblea de Coeducació de l’Institut Marta Mata, un grup d’una trentena de voluntaris i voluntàries del centre que debaten sobre temes relacionats amb la igualtat de gènere periòdicament.

A més, aquesta tarda, l’Espai Cultural Montbarri acull la presentació del llibre La bici de la Lola, un àlbum il·lustrat creat per Alba Barbé i Serra, Laia Pibernat i Mir, i Judit Piella per abordar el tema de les violències sexuals en la infància.

Durant el cap de setmana, les entitats que organitzen propostes per les Festes de Tardor també inclouran la lectura del manifest en els seus actes.

Una setmana plena de cultura reivindicativa

Al llarg d’aquesta setmana s’han dut a terme diversos actes al voltant del 25N que estan estretament lligats a la cultura. Dilluns es van lliurar els premis del 1r concurs de cartells i curtmetratges contra la violència masclista impulsat per l’Institut Vinyes Velles amb el suport de l’AFA del centre.

També, ahir es va dur a terme una nova sessió del laboratori del conte clàssic a la Biblioteca, dedicada al conte La rata que nunca fue presumida, d’Ana C. Herreros, on la bibliotecària Belén Martínez va parlar a famílies i professionals dels beneficis emocionals dels contes clàssics des d’una perspectiva feminista. Per tancar el dia, a Can Saurina, es va inaugurar l’exposició de De l’oblit a la revolta, deesses invisibles, que reivindica la figura de diverses artistes invisibilitzades per una societat patriarcal i que inclou una figura dedicada a la remeiera montornesenca Margarida Olivera. La mostra romandrà a l’espai fins al 22 de desembre, de dimecres a divendres, de 18 a 21 h, i els dissabtes, d’11 a 14 h.

Als documents adjunts podeu llegir el manifest institucional del 25N i el programa d’activitats.

Arxivat a: Igualtat
Un moment de l'acte institucional del 25N a l'Ajuntament.
La regidora de Feminisme i Diversitats, Natalia Segura, ha llegit el manifest del 25N.
Un moment de l'acte institucional del 25N a l'Ajuntament.
Intervenció de membres de l'Assemblea de Coeducació de l’Institut Marta Mata.
Lliurament de premis del 1r concurs de cartells i curtmetratges contra la violència masclista impulsat per l’Institut Vinyes Velles amb el suport de l’AFA del centre.
Laboratori del conte clàssic a la Biblioteca.
Inauguració de l'exposició "De l’oblit a la revolta, deesses invisibles" a Can Saurina.
Taller “Cuidar-se per cuidar", a càrrec de la cooperativa Mujeres Pa'lante.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona