CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Reivindicació i sensibilització al voltant del Dia Internacional contra les Violències Masclistes 2023

Reivindicació i sensibilització al voltant del Dia Internacional contra les Violències Masclistes 2023

17/11/2023

El Departament de Feminisme i Diversitats proposa una desena d’activitats com exposicions, espectacles i tallers amb motiu de la commemoració del 25N. La lectura del manifest institucional serà el 24 de novembre, a les 12 h, als jardins de l’Ajuntament.

Un any més el municipi commemorarà el 25N, Dia Internacional contra les Violències Masclistes, amb una programació d’activitats que insistirà en el lema Montornès diu NO a les violències masclistes. L’objectiu és interpel·lar el veïnat perquè mostri el seu rebuig, així com oferir espais per a la reflexió i la formació en perspectiva de gènere.

L’acte central serà el divendres 24 de novembre amb la lectura del manifest institucional, a càrrec de la regidora de Feminisme i Diversitats, Natalia Segura. Serà a les 12 h, als jardins de l’Ajuntament. El 25 de novembre les associacions que organitzen activitats per Sant Sadurní mostraran el seu compromís amb la lluita contra les violències masclistes.

La cultura per combatir les violències masclistes

La programació del 25N proposa diversos espectacles culturals que tenen com a eix central la identitat sexual, les desigualtats i la violència de gènere. És el cas de l’obra de teatre familiar La motxilla de l’Ada, de la companyia Teatre al detall, que planteja qüestions sobre la identitat sexual, L'espectacle compta amb la música en viu de La Tresca i la Verdesca (18/11, al Teatre Margarida Xirgu). El laboratori del conte clàssic per a pares, mares i professionals (23/11 a la Biblioteca) i la presentació de l’àlbum il·lustrat La bici de la Lola (24/11 a l’Espai Cultural Montbarri) tractaran la violència masclista des de diverses perspectives. El concert amb el grup de flamenc Las Migas (02/12 al Teatre Margarida Xirgu) serà el colofó de les activitats de commemoració del 25N.

Formació sobre la perspectiva de gènere

Amb l'objectiu de sensibilitzar el veïnat sobre la perspectiva de gènere, i coincidint amb el 25N, el programa Les entitats al dia ha inclòs una formació per prevenir les violències masclistes en el teixit associatiu els dissabtes 21 i 28 de novembre, de 18 a 20 h. Les sessions, adreçades a les entitats, estaven previstes a l’Hotel d’Entitats, però l’organització les ha traslladat al Casal de Cultura. Aquest darrer equipament també acull el taller d’autocura per a dones Cuidar-se per cuidar, a càrrec de la cooperativa Mujeres Pa’lante. Es va fer una sessió l’11 de novembre i en queda una segona el dia 18.

Dues exposicions d’art per a la sensibilització

A l'entorn del Dia Internacional contra les Violències Masclistes, la comunitat educativa de l’Institut Vinyes Velles ha creat l’exposició Vinyes Velles per la igualtat, amb cartells i curtmetratges sobre la temàtica. La inauguració serà el 20 de novembre, a la Biblioteca, i la mostra romandrà oberta al públic fins al dia 30 en l’horari habitual de l’espai.

També, a Can Saurina el públic podrà visitar l’exposició De l’oblit a la revolta. Deesses invisibles que reivindica diverses dones vinculades a la creació artística que van ser invisibilitzades per la societat patriarcal, que no els va permetre accedir a l'art oficial. Cinc artistes les interpreten amb obres contemporànies. La inauguració serà el 23 de novembre, a les 19 h, i inclourà la lectura del manifest i una visita guiada. La mostra romandrà oberta al públic fins al 22 de desembre (de dimecres a divendres, de 18 a 21 h; i dissabtes, d’11 a 14 h).

La violència masclista en dades

Les xifres d’aquest any són contundents. Aquest 2023, 52 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles i ja en són 1.236 les que han perdut la vida per aquest mateix motiu des de 2003, moment en què es van començar a fer els registres.

Podeu consultar el detall del programa al document adjunt. Algunes de les propostes requereixen d'inscripció prèvia.

Arxivat a: Igualtat
.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona