CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Alex Villa, del Club d’Escacs Montornès, rep el títol de Mestre de la Federació Internacional

Alex Villa, del Club d’Escacs Montornès, rep el títol de Mestre de la Federació Internacional

09/10/2023

Amb només 13 anys, el jugador montornesenc ha aconseguit la distinció de Mestre de la FIDE per haver superat els 2.300 punts Elo. Villa ja es prepara per disputar el Mundial Sub14 que tindrà lloc a Itàlia entre el 12 i el 25 de novembre.

Després d’un estiu de tornejos i viatges, Alex Villa, del Club d’Escacs Montornès, ha aconseguit la fita de ser Mestre de la Federació Internacional d’Escacs (FIDE).

El títol li ha arribat només 6 mesos després d’estrenar el títol de Mestre Candidat de la FIDE, concretament al Campionat de Catalunya d’Edats 2023, on es va proclamar vencedor de la categoria Sub14.

La FIDE atorga el títol de Mestre als jugadors i jugadores que superen els 2.300 punts Elo. En el cas d’Alex Villa, el jove de 13 anys ja n’ha superat els 2.400, convertint-se així en el primer jugador d’aquesta edat a superar aquesta puntuació a nivell nacional, aconseguint dos dels quatre requisits per rebre el títol de Mestre Internacional de la FIDE.

A la llista FIDE d’aquest mes, el montornesenc s’ha col·locat al número 4 de la classificació mundial de jugadors/es nascuts l’any 2010.

Pròxim objectiu: el Mundial Sub14

Alex Villa ja es prepara per competir al Mundial Sub14 que es disputarà del 12 al 25 de novembre al municipi italià de Montesilvano. Amb aquesta participació, de la qual sortirà com a un dels principals favorits, el de Montornès ja sumarà tres europeus i tres mundials. Des del Club d’Escacs Montornès han agraït el suport de l’Institut Marta Mata per facilitar l’assistència de Villa a la cita i compaginar-la amb els seus estudis.

(Adaptació de la informació facilitada pel Club d’Escacs Montornès)

Arxivat a: Esports
El jove Alex Villa (imatge: Club d'Escacs Montornès)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona