CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El montornesenc Alex Villa es proclama campió d’Espanya d’equips amb la selecció catalana d’Escacs Sub14

El montornesenc Alex Villa es proclama campió d’Espanya d’equips amb la selecció catalana d’Escacs Sub14

03/07/2023

L’esportista del Club d’Escacs Montornès i els seus companys i companyes de selecció es van imposar al campionat celebrat a finals de juny a Albacete. El seu proper repte serà el Campionat d’Espanya Individual Sub14, a Salobreña (Granada).

Alex Villa, del Club d’Escacs Montornès, continua ampliant el seu palmarès. El darrer reconeixement ha estat al Campionat d’Espanya d’Escacs per Seleccions Autonòmiques, on hi participava amb el combinat català. L’esdeveniment va tenir lloc entre el 22 i el 25 de juny a Albacete i va aplegar més de 200 jugadors i jugadores de les categories infantil i cadet provinents de 17 seleccions autonòmiques.

Ell i els seus altres cinc companys i companyes (Daniel Salinas, Laia Garcia, Xavier Mompel, Martina Lázaro i Catarina Domene) es van proclamar campions per equips de la competició en la categoria Sub 14. Els i les joves van aconseguir un total d’11 punts i van quedar per sobre de Madrid (9 punts) i Cantàbria, Canàries, Astúries i Extremadura (8 punts).

És la primera vegada en 11 anys que Catalunya aconsegueix l’Or en Sub14. Per la seva banda, la selecció catalana Sub16 va fer-se amb el subcampionat de la competició, per darrere de la valenciana.

La propera prova d’Alex Villa serà el Campionat d’Espanya Individual Sub14. El montornesenc disputarà la prova entre el 17 i el 23 de juliol a Salobreña (Granada). Precisament, aquest any el jove ha començat a competir en la categoria Sub14 i l’abril estrenava el títol de Mestre Candidat, una distinció que la Federació Internacional d’Escacs (FIDE) atorga a aquells jugadors i jugadores que han superat els 2.200 punts Elo FIDE.

(Adaptació de la informació facilitada pel Club d’Escacs Montornès)

Arxivat a: Esports
Alex Villa amb els seus companys i companyes de la selecció catalana. (imatge: Club d'Escacs Montornès)
Alex Villa en un moment de la competició. (imatge: Club d'Escacs Montornès)
Alex Villa i els seus companys de selecció en l'arribada a l'Estació de Sants. (imatge: Club d'Escacs Montornès)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona