CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Alex Villa, del Club d’Escacs Montornès, s’estrena en la categoria Sub14 proclamant-se campió de Catalunya 2023

Alex Villa, del Club d’Escacs Montornès, s’estrena en la categoria Sub14 proclamant-se campió de Catalunya 2023

11/04/2023

Villa i altres 8 esportistes de l’entitat han disputat el campionat autonòmic a Cambrils, en un esdeveniment que ha aplegat gairebé 500 jugadors/es. Aquest mes el jugador montornesenc ha estrenat el títol de Mestre Candidat, una distinció atorgada per la Federació Internacional d’Escacs (FIDE) per haver superat els 2.200 punts Elo FIDE.

El Club d’Escacs Montornès no ha descansat per Setmana Santa i la seva implicació li ha valgut un nou reconeixement.

Al Campionat de Catalunya d’Edats 2023, disputat entre l’1 i el 6 d’abril a Cambrils, el montornesenc Alex Villa es va proclamar vencedor del torneig en el seu primer any en la categoria Sub14.

Amb només 12 anys, el jugador estrenava el títol de Mestre Candidat (CM), una distinció que la Federació Internacional d’Escacs (FIDE) atorga a aquells/es escaquistes que superen els 2.200 punts Elo FIDE. Així, amb 2.216 punts acumulats, Villa continua treballant per aconseguir els títols de Mestre de la FIDE (2.300 punts), Mestre Internacional (2.400 punts) i Gran Mestre (2.500 punts).

Dels gairebé 500 jugadors/es participants en el campionat, 9 eren del Club d’Escacs Montornès i hi van competir en les categories Sub10, Sub12 i Sub14. Els va acompanyar un altre jugador de l’entitat, Hong Wei Zheng, que els va preparar i assessorar en el repàs de les partides de cadascú.

El jove va dedicar el títol al seu avi, Ildefonso Villa, mort en els darrers dies.

Una trajectòria ascendent a grans passes

Villa es va endinsar en el món dels escacs als 4 anys i des de llavors ja ha acumulat més de 120 trofeus, entre els quals hi ha el de campió d'Espanya Sub10, cocampió d’Espanya Sub12 i tercer millor del món al Mundial Sub-12 de resolució de problemes d’escacs.

Precisament, com a reconeixement al seu historial, el montornesenc va signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament en un acte celebrat abans de la XIX Nit de l’Esport. També ho van fer altres esportistes d’excel·lència com María López (del Club Karate Montornès), Miquel Corbera (del Club Atletisme Montornès) i Yago Domínguez (pilot de JRB OFF ROAD SHERCO).

(Adaptació de la informació facilitada pel Club d’Escacs Montornès)

Arxivat a: Esports
Alex Villa al podi del Campionat de Catalunya d’Edats 2023. (imatge: Federació Catalana d'Escacs)
Alex Villa en un moment de la competició. (imatge: Club d'Escacs Montornès)
Hong Wei Zheng prepara els jugadors abans del Campionat de Catalunya d’Edats 2023. (imatge: Roberto Villa)
Alex Villa signa el llibre d'honor de l'Ajuntament abans de la 19a Nit de l'Esport.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona