CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Publicat un nou volum de les tertúlies "El temps retrobat"

Publicat un nou volum de les tertúlies "El temps retrobat"

05/06/2023

El llibre recull els records sorgits en les sessions fetes durant el curs 2021-22 a la Biblioteca. L'acte de presentació, celebrat divendres, es va complementar amb una taula rodona dedicada a la sanitat, un dels temes recollits en el volum.

La Biblioteca va acollir divendres la presentació del 4t volum de la col·lecció "El temps retrobat" dedicada a les tertúlies de memòria històrica que es duen a terme a l'equipament. L'acte va comptar amb la presència del coordinador de les tertúlies i president del Centre d'Estudis de Montornès del Vallès, Sergio Arévalo; els assistents habituals a les tertúlies; i el fins ara arxiver, Nicolau Guanyabens, col·laborador del projecte. 

L'opuscle "El temps retrobat. Tertúlies 2021-2022" inclou reflexions a l'entorn de la creació del Polígon Industrial Riera Marsà i de la Ciudad Satélite, que ha esdevingut el Montornès Nord actual, des de la primera idea i la compra dels terrenys al naixement del barri i les reivindicacions. Un altre tema recollit dins l'obra és la salut, aquells records i impressions de les llevadores i metges del poble així com dels tractaments mèdics i medicines de l’època. És per això que l'acte va incloure una taula rodona amb les intervencions l'antiga infermera i llevadora Encarna Gascón; la doctora Maria José Figuera; i el farmacèutic Agustí Moreno.

El darrer llibre de les tertúlies incorpora també els records del veí de Montornès Sebastià Monteis que, en format de memòries, explica com eren les cases dels carrers principals del nucli antic de la vila, així com la gent que hi vivia.

El llibre inclou les fotografies que l'Arxiu ha proporcionat per a cada tertúlia. També l'Arxiu ha aportat la imatge de la portada: un quadre que mostra els pallers a l'antic camp de futbol, el que ara és la plaça de Joan Miró. 

El quart opuscle de les tertúlies “El temps retrobat” és gratuït i es pot recollir a l’Arxiu Històric de 9 a 14 h de dilluns a divendres, i a la Biblioteca de Montornès els dijous de 9.30 a 13 h i dissabtes, de 10 a 13 h; o a les tardes: de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h.

L’edició ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: Patrimoni històric
Taula rodona sobre sanitat amb Encarna Gascón, Maria José Figuera i Agustí Moreno.
L'opuscle "El temps retrobat. Tertúlies 2021-2022"
Sebastià Monteis i Nicolau Guanyabens en un moment de la presentació.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona