CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les tertúlies "El temps retrobat", al Banc de Bones Pràctiques de projectes culturals

Les tertúlies "El temps retrobat", al Banc de Bones Pràctiques de projectes culturals

21/09/2022

El projecte, en col·laboració entre el Centre d'Estudis de Montornès del Vallès i la Biblioteca, és el primer del poble en situar-se com a una bona pràctica dins l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

Aquest estiu les tertúlies El temps retrobat que es duen a terme mensualment a la Biblioteca han passat a formar part del catàleg del Banc de Bones Pràctiques de projectes culturals de la Diputació de Barcelona. Les tertúlies van començar fa uns anys amb l'objectiu de vetllar per la memòria històrica i, alhora, promoure el diàleg intergeneracional entre la ciutadania. Les trobades estan dirigides pel president del Centre d'Estudis de Montornès del Vallès, Sergio Arévalo, i compten amb persones convidades que coneixen el poble a fons i aporten dades i vivències de fa anys sobre temàtiques com la Festa Major, el Montornès dels estiuejants, o la vida a pagès, entre d'altres. El resultat d'aquestes sessions ha quedat recollit en tres opuscles que relaten les tertúlies de 2017, 2018 i 2019. 

Sessió especial de El temps retrobat

Aquest divendres 23 de setembre, a les 18.30 h, la Biblioteca acollirà una sessió especial de les tertúlies. Estarà dedicada a conèixer els orígens migrants de quatre veïns i veïnes del poble, alguns dels quals són assistents habituals a les tertúlies. Hi haurà servei d'acollida d'infants, amb inscripció prèvia gratuïta al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) 

L'activitat és gratuïta i requereix d'inscripció prèvia enviant un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o bé trucant al 93 568 65 30.

Montornès al Banc de Bones Pràctiques

El temps retrobat és la primera iniciativa de Montornès que s'incorpora al Banc de Bones Pràctiques de projectes culturals, però ja hi ha altres propostes municipals incloses en altres àmbits d'actuació d'aquest banc. És el cas de l'Espai de Joc del Centre Infantil Pintor Mir, dels pressupostos participatius joves Kosmos i del projecte “Encaixa’t” de dinamització de la convivència en l'espai públic. El 2017, també s'hi van incloure els processos participatius del Pla Estel duts a terme per a la millora d'espais com la plaça de Joan Miró o la plaça de la Pèrgola.

Les tertúlies El temps retrobat es poden trobar al catàleg del Banc de Bones Pràctiques de projectes culturals a través d'aquest enllaç posant al cercador "Montornès del Vallès".

 

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Tertúlia de memòria històrica (imatge d'arxiu de la Biblioteca de Montornès)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona