CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les tertúlies d’història del 2019, recollides en un nou opuscle

Les tertúlies d’història del 2019, recollides en un nou opuscle

10/12/2020

La Biblioteca de Montornès i l’Arxiu municipal han editat el tercer llibret de les tertúlies El temps retrobat, corresponent a les sessions del 2019. La publicació recull memòries i fotografies en quatre capítols: els estiuejants, la Festa Major, el 50è aniversari de la Biblioteca i la festa de l’Homenatge a la Vellesa.

Les tertúlies de memòria històrica El temps retrobat celebrades al llarg de l’any passat a la Biblioteca de Montornès han donat el seu fruït. Cada mes, veïns i veïnes del poble es reuneixen per tractar diverses temàtiques sobre la història local en base a les seves vivències personals.

Després d’haver publicat els llibrets de les tertúlies mensuals del 2017 i el 2018, ara el mateix equipament i l’Arxiu Històric Municipal han editat el tercer opuscle de la col·lecció.

En aquesta ocasió, la publicació inclou textos i una selecció de quaranta fotografies distribuïdes en quatre capítols. El primer està dedicat a la vida dels estiuejants que acudien a Montornès i a les seves relacions amb els veïns i veïnes del poble. La Festa Major i tot el que representava (l’Ofici Solemne, els balls a l’envelat, el partit de futbol, el teatre o la tómbola, entre d’altres) és el tema central del segon bloc. El tercer capítol tracta sobre el cinquantè aniversari de la Biblioteca de Montornès i, finalment, el quart presenta la festa de l’Homenatge a la Vellesa celebrada entre el 1960 i el 1972.

Treball conjunt per recuperar la memòria col·lectiva

L’opuscle ha estat possible gràcies a la disponibilitat de la vintena de veïns i veïnes que han participat en les tertúlies del 2019 per recuperar la memòria col·lectiva a partir de records i imatges antigues. L’historiador i president del Centre d’Estudis de Montornès del Vallès, Sergio Arévalo, ha coordinat les trobades a la Biblioteca i ha escrit la síntesi dels testimonis. L’edició del llibre compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

La imatge de la coberta és la reproducció d’una pintura a l’oli de Joaquim Mir i Trinxet que es conserva al Museu del Prado sobre la casa d’estiueig Torre Sola que data del 1920. La Biblioteca i l'Arxiu han editat un petit vídeo per promocionar l'opuscle a través de les xarxes socials.

El tercer opuscle de les tertúlies El temps retrobat és gratuït. Podeu recollir-ne un exemplar a l’Arxiu Històric (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h) i a la Biblioteca (dijous, de 9.30 a 13 h; dissabtes, de 10 a 13 h; i de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h).

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Tercer opuscle de les tertúlies "El temps retrobat"
Tercer opuscle de les tertúlies "El temps retrobat"
Tercer opuscle de les tertúlies "El temps retrobat"
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona