CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Tornen els pressupostos participatius del Consell d’Infants

Tornen els pressupostos participatius del Consell d’Infants

05/05/2023

Aquesta setmana l’alumnat de 3r a 6è de primària de les escoles del poble ha votat les seves propostes preferides entre les 9 que han arribat a la fase de votació i en base a un pressupost de 5.000 euros del Departament d’Infància.

Per segon any consecutiu, els nens i les nenes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària de les cinc escoles de Montornès tornaran a decidir a què es dedicaran els 5.000 euros assignats a les activitats del Departament d’Infància de l’Ajuntament d’aquest any.

Durant tota la setmana, a l’hora del pati de cada escola, els infants han dipositat els seus vots a les urnes habilitades per a cadascuna de les 9 propostes que han arribat a la fase de votació. Es tracta d’un escape room, un làser tag, un túnel del terror, un taller de robòtica, un festival artístic infantil, una discoteca infantil, una sessió de cinema, una gimcana Humor Amarillo i un concurs MasterChef.

L’alumnat ha treballat les propostes a cada centre educatiu i en última instància han estat seleccionades pel Consell d’Infants de Montornès. Els mateixos consellers i conselleres han organitzat les votacions i faran el recompte dels vots, a més de liderar les activitats escollides.

Els pressupostos participatius del Consell d’Infants de Montornès segueixen la línia dels Kosmos del Departament de Joventut (per a joves de 12 a 30 anys) i els +30 Kosmos del Departament de Participació Ciutadana (per a majors de 30 anys).

La veu dels nens i les nenes, al Consell d’Infants

El Consell d’Infants és un òrgan de participació creat el 2016 a través del qual, la vintena de nens i nenes de 5è i 6è que en formen part, es reuneixen una vegada al mes per debatre qüestions que els afecten i els interessen. A la vegada, posen en comú i traslladen al Consistori les opinions dels i les estudiants de cada escola. Seguidament, fan arribar als centres les reflexions i decisions sorgides del propi consell.

A la primera edició dels pressupostos participatius del Consell d’Infants, celebrada l’any passat, les propostes més votades van ser els jocs aquàtics del Casal de Vacances i un làser tag de terror.

Arxivat a: Infància
Els infants de l'Escola Can Parera voten les activitats.
Els infants de l'Escola Can Parera voten les activitats.
Els infants de l'Escola Can Parera voten les activitats.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona