CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Més recursos per recuperar el Castell de Sant Miquel

Més recursos per recuperar el Castell de Sant Miquel

05/01/2023

L’Ajuntament ha rebut 195.000 € de la Diputació de Barcelona per finançar part de les actuacions de rehabilitació i millora del monument. Durant el 2023 i 2024 es continuarà amb la consolidació de la muralla del Sector Sud i la capella.

En els darrers mesos, la Diputació de Barcelona ha concedit a l’Ajuntament una subvenció de 195.000 € dins del Programa sectorial de rehabilitació i millora d’edificis, edificacions i jaciments arqueològics locals amb valors patrimonials.

Amb aquest ajut es preveu continuar amb la consolidació de la muralla del Sector Sud i es durà a terme la consolidació i reconstrucció de la capella. El cost total dels treballs és de 255.000 euros i es duran a terme entre 2023 i 2024.

Set anys redescobrint el castell

La primera campanya d’intervenció arqueològica al castell va ser a finals de 2016. Des de llavors, l’equip d’arqueòlegs i arqueòlogues i el departament municipal de Patrimoni Històric han realitzat tasques d’excavació, documentació, redacció, descoberta i consolidació de la Torre de l’Homenatge. Fruit d’aquesta feina, en la darrera campanya es va trobar una estança de grans dimensions ubicada a prop de la torre.

El Castell de Sant Miquel és el recinte sobirà més antic del Parc de la Serralada litoral i el que tenia les defenses més sòlides. Així, el castell, construït el segle XI i abandonat el XV, va esdevenir el centre de l’autoritat política no només de Montornès i Vallromanes, sinó també a l’altre vessant de la Serralada Litoral, ara a la comarca del Maresme.

Arxivat a: Patrimoni històric
El Castell de Sant Miquel en una de les darreres visites.
La nova estança descoberta al Castell de Sant Miquel.
Muralla del Castell de Sant Miquel.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona