CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès obté un milió d’euros dels fons europeus Next Generation per a la millora energètica de l’Escola Sant Sadurní

Montornès obté un milió d’euros dels fons europeus Next Generation per a la millora energètica de l’Escola Sant Sadurní

04/11/2022

El projecte, que arriba en conjunt a 1.280.000 €, servirà per a la rehabilitació funcional i energètica de l’escola. Montornès també ha aconseguit recentment més de tres milions d’euros per a intervencions de regeneració a habitatges i se situa entre els municipis catalans que han aconseguit més recursos dels fons europeus.

El projecte de reforma de l’Escola Sant Sadurní ha obtingut 1.020.3658,60 € de la línia d’ajut a la rehabilitació d’edificis de titularitat pública del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que es finança amb els Fons Europeus Next Generation. En el seu conjunt, l’actuació arriba a 1.280.096,24 € i inclou accions per convertir el centre en un espai més accessible, segur i eficient des del punt de vista energètic.

La subvenció servirà per sufragar íntegrament la part relacionada amb la millora de l’eficiència energètica, amb la millora de l’aïllament de les façanes i la coberta, i la substitució del sistema de calefacció de caldera de gas que hi ha per un d’aerotèrmia amb radiadors d’alta eficiència. També s’ha previst la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Es calcula que les millores permetran un estalvi energètic del 72 %.

D’altra banda, l’Ajuntament assumirà amb fons propis 259.727,64 €, corresponents a l’IVA de l’operació i al 25 % de les actuacions destinades a la millora de l’accessibilitat i de la seguretat contra incendis. Les actuacions destinades a la millora de l’accessibilitat ja es van iniciar a l’estiu i inclouen la instal·lació d’un ascensor i la substitució de l’escala interior del centre per una de nova. Els treballs de la millora de la seguretat contra incendis preveuen la construcció d’una nova escala al pati i s’iniciaran, juntament amb les actuacions de millora de l’eficiència energètica, el segon trimestre de 2023. Les feines s’aniran desenvolupant fins al tercer trimestre del 2024 aprofitant els mesos de descans escolar.

El projecte ja està aprovat inicialment i es troba en exposició pública.

Al capdavant dels municipis que aposten per la regeneració energètica 

L’ajut per a l’Escola Sant Sadurní és el segon que ha obtingut Montornès dels Fons Europeus Next Generation. La línia d’ajuts per a edificis de titularitat pública ha repartit 53.027.865,33 € entre 67 municipis catalans. La de Montornès és la tercera subvenció més important de la comarca i la 18a més alta de Catalunya. 

A finals d’estiu, l’Ajuntament també va rebre la confirmació d’una subvenció de 3.221.892 €, procedents de la línia d’ajuts dels Next Generation per a la rehabilitació d’edificis en general. L’ajut permetrà tirar endavant intervencions de regeneració a més de 200 habitatges de Montornès Centre i Montornès Nord. En aquest cas, la subvenció concedida a Montornès és la més important de la comarca i la quarta de la província de Barcelona només superada per les ciutats de Manresa, Igualada i Sabadell.

Arxivat a: Medi Ambient, Territori
Noves escales des del vestíbul de l'Escola Sant Sadurní.
El vestíbul de l'Escola Sant Sadurní després dels treballs de millora.
Nous espais d'estada a l'Escola Sant Sadurní.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona