CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès aconsegueix més de 3 milions d’euros dels fons Next Generation per a la rehabilitació i millora de l'eficiència energètica d’edificis

Montornès aconsegueix més de 3 milions d’euros dels fons Next Generation per a la rehabilitació i millora de l'eficiència energètica d’edificis

13/09/2022

L’ajut és el més important a la comarca, i el quart de la província de Barcelona per darrere dels de les ciutats de Manresa, Igualada i Sabadell. Permetrà dur a terme intervencions de regeneració a més de 200 habitatges de Montornès Centre i Montornès Nord.

Montornès va presentar a la línia d’ajuts destinats a la rehabilitació d’edificis dels fons europeus un projecte que preveu la rehabilitació d’un total de 207 habitatges, situats a Montornès Nord i a Montornès centre. Són edificis plurifamiliars (construïts abans de 1980) que presenten deficiències en la conservació de les façanes posteriors i les cobertes i que necessiten sobretot intervencions de millora de l'eficiència energètica.

En global, el projecte té un import de 5.150.000 euros, dels quals 3.221.892 euros seran finançats mitjançant el Pla de recuperació, transformació i resiliència que compta amb els Fons Europeus Next Generation.

L’acció donarà continuïtat a les desenvolupades a través del Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord (Llei de barris). De 2009 a 2019, l’Ajuntament va acumular molta experiència tècnica i de suport a les comunitats que ara beneficiarà tot el municipi.

La subvenció concedida a Montornès, la més important de la comarca

El Departament de Drets Socials de la Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya que és qui gestiona la concessió d’aquests ajuts a la rehabilitació d’edificis, destinarà 96.927.813 euros a la millora dels barris de 38 municipis de Catalunya.

L’ajut de més de 3 milions d’euros que rebrà Montornès és l’assignació més important de la comarca i la quarta de la província de Barcelona només superada per les ciutats de Manresa, Igualada i Sabadell. A nivell de Catalunya, la dotació econòmica concedida al municipi se situa en el lloc número 7 per darrera per exemple de Figueres, Lleida i Tarragona.

Aquesta  línea de subvenció del Pla de recuperació, transformació i resiliència amb Fons Europeus Next Generation es destinaran a projectes dels ajuntaments relacionats amb l’eficiència energètica, la millora de l’accessibilitat, com ara la instal·lació d’ascensors, o la degradació física dels edificis. També es podran dur a terme actuacions d’urbanització o millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i millora de les zones verdes i/o zones comunitàries.

Arxivat a: Ajuntament, Territori
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona