CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Diversos projectes de Montornès opten als Fons Next Generation europeus

Diversos projectes de Montornès opten als Fons Next Generation europeus

21/07/2022

L’Ajuntament ha presentat als Fons Next Generation europeus les reformes de les escoles Marinada i Sant Sadurní i la proposta de rehabilitació d’edificis a Montornès Nord i Centre. S’està enllestint la petició d’ajut per a la construcció del la residència i centre de dia.

Montornès ha prioritzat projectes que serviran per seguir treballant en la línia d’actuació que s’ha anant desenvolupant els darrers anys per a la regeneració d’edificis i per a l’adequació dels equipaments a les exigències d’accessibilitat i sostenibilitat. Durant aquest temps s’ha acumulat experiència tècnica i de suport a les comunitats que ara beneficiarà les noves actuacions.

Serà el cas dels dos projectes relacionats amb la rehabilitació d’edificis a Montornès Nord i a Montornès Centre que donaran continuïtat a les accions desenvolupades a través del Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord (Llei de barris). De 2009 a 2019 es van rehabilitar més de 50 escales del barri.

Les noves actuacions preveuen intervenir en edificis plurifamiliars (construïts entre 1970 i 1980) que presenten deficiències en la conservació de les façanes posteriors i les cobertes. En alguns dels edificis afectats s’han fet actuacions prèvies.

La petició de subvenció europea s’ha presentat a la convocatòria del programa d’ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri.

Escoles més sostenibles i accessibles

A la línia d’ajut a la rehabilitació d’edificis de titularitat pública, s’han presentat les reformes a les escoles Marinada i Sant Sadurní. Els projectes descriuen millores de l’accessibilitat i de l’eficiència energètica. Deixant de banda els aspectes tècnics, la millora energètica també tindrà influència educativa ja que aproparà l’alumnat a valors de respecte al medi ambient que poden fer-se extensius als barris.

Entre les actuacions destaca, per exemple, la renovació de l’aire interior de les aules a través de sensors de CO2 que ajudaran a garantir espais saludables i ben ventilats.

Pel que fa a l’accessibilitat, les obres d’instal·lació d’ascensors, recollides al pressupost de 2022, s’està fent independentment de la concessió de subvenció.

Les reformes suposaran una inversió a l’entorn d’1.280.000 €, a l’escola Sant Sadurní, i d’1.950.000 €, a l’escola Marinada.

Ajut a la construcció de la residència i centre de dia

Els propers dies també es presentarà als Fons Next Generation la petició de subvenció per a la construcció de la residència i centre de dia.

Durant el mes de maig es van presentar 19 propostes en el concurs d’idees, convocat per l’Ajuntament, i el juliol es van seleccionar 5 propostes. La guanyadora ha estat la de l'arquitecte Santiago Vives Sanfeliu que serà l’adjudicatàri del contracte de serveis per a la realització de l’avantprojecte i del projecte bàsic del nou equipament per a la gent gran.

La residencia i centre de dia de Montornès seguirà un model allunyat dels equipaments d’aspecte hospitalari, amb l’objectiu d’assimilar-lo al màxim a una llar.

Què són els Fons Next Generation?

Els Fons Next Generation són un instrument temporal, creat per les institucions de la Unió Europea, per a impulsar la recuperació i reparar els danys econòmics i socials immediats causats per la Covid-19.
L'objectiu és transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per empènyer la transició ecològica i la transformació digital. Té una dotació de 750.000 milions d’euros. 
En el cas d'Espanya, el Consell de la UE va aprovar el 13 de juliol de 2021 el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), a partir del qual s'estan posant en marxa diverses convocatòries de subvencions per poder complir els objectius marcats pels Fons Next Generation.

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania, Via pública
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona